بررسی سرعت خوردگی شیمیایی از کامپوزیت های TiC-NiAl, TiB-Ti ساخته شده به روش سنتز احتراقی در مقایسه با آب بند مکانیکی SiC سینتر شده

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی خوردگی ایران
  • کد COI اختصاصی: INCC11_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدباقر رهایی

پژوهشگاه مواد و انرژی (پژوهشکده سرامیک)

مجتبی خلقی

دانشگاه صنعتی اصفهان ( دانشکده مواد)

علی شفیعی

دانشگاه صنعتی اصفهان ( دانشکده مواد)

چکیده

با توجه به اهمیت رینگ های آب بند مکانیکی در پتروشیمی، نفت، پالایشگاه ها و دیگر صنایع، سعی شده است برای اولین بار از روش سنتز احتراقی برای تولید واشرهای مصرفی در آب بندهای مکانیکی استفاده گردد با توجه به نتایج قابل قبول از خواص مکانیکی، سایشی و آزمون دوام در پمپ برای کامپوزیت های TiB-Ti و TiC-NiAl در مقایسه با نمونه آب بند مکانیکی SiC دراین پژوهش آزمون خوردگی به صورت غوطه وری نیز برروی آنها انجام گرفت . نمونه های SiC, TiC-NiAl, TiB-Ti در محلولهای HNO3,H2SO4,NaOH و آب در دمای اتاق غوطه ور شدند. براساس تغییر وزن، سرعت حل شدن از نمونه ها به دست آمد. با توجه به مقاومت خوردگی مناسب این ترکیبات در بعضی از محیطهای مختلف بازی و اسیدی، نتایج حاکی از آن است که با روش سنتز احتراقی امکان تولید ترکیبات مناسب برای کاربرد در واشرهای آب بند مکانیکی مورد مصرف در سیالات مختلف (اسیدها و بازها) وجود دارد.

کلیدواژه ها

سنتز احتراقی، کامپوزیت، آب بند مکانیکی، خوردگی شیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.