بررسی تطبیقی حجاب و عفاف زنان در شاهنامه فردوسی و خمسه نظامی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: همایش نگرش علمی و کاربردی به عفاف و حجاب
- کد COI اختصاصی: EFAF01_469
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 955
نویسندگان
کارشناسی ارشد ادبیات فارسی، مدرس دانشگاه
چکیده
دین مبین اسلام، کامل ترین دین الهی است، از جمله رهنمون های این دین بزرگ، رعایت عفاف و حجاب است که خود نوعیارزش محسوب می شود. شاعران متعهد و هوشمند پارسی زبان در این میان به اهمیت وافر این مقوله اخلاقی اذعان و سعیکرده اند ابعاد گوناگون عفاف و حجاب را در جنبه های مختلف شعر خود به دیگران و خود معرفی کنند، تا با یادآوری آن بتوانندسنگ بنای عفاف را به صورت نهادینه در میان گروه های مختلف جامعه بنیان نهند. در این میان کسانی چون ابوالقاسمفردوسی و نظامی از جایگاه ویژهای برخوردار هستند. در شاهنامه اوج کمال زن در این است که عفاف و حجاب، شرم و حیا را باعلم و آگاهی جمع کرده باشد در این شاهکار ادبیات فارسی نشان داده شده است که ثمره پاکدامنی زن، آسایش و افتخار خود،خانواده، کشور و جهان است. زن پوشیده روی و پوشیده رخ و باوقار و حجاب در شاهنامه مایه سرافرازی مرد خود است، زنانتاریخی شاهنامه، پوشش و حجاب خود را همچون افسری می دانند که بر سر نهاده اند و به آن می بالند. در خمسه نظامی، به پوشش و حجاب زنان بسیار توجه شده است و داستان هایی با مضمون چشم پوشی و عفاف هم برای زنان و هم برای مردان درهمه منظومه های او به چشم می خورد. پژوهش حاضر تحقیقی است درباره مقوله حجاب و عفاف و بررسی آن در بین زنانشاهنامه و زنانی که در خمسه نظامی از آنها نام برده شده است.کلیدواژه ها
حجاب، عفاف، زن، شاهنامه فردوسی، خمسه نظامیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.