عفاف، حجاب، قانونمندی و ضمانت اجرای آن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش نگرش علمی و کاربردی به عفاف و حجاب
  • کد COI اختصاصی: EFAF01_413
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 664
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام شریعتی

دکتری فقه و حقوق خصوصی، استادیار گروه مطالعات زنان دانشگاه الزهرا (س)

صدیقه گلعلیزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات زنان گرایش زن و خانواده

چکیده

از زمان پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله تاکنون، زنان مسلمان خود را در برابر افراد نامحرم می پوشانیدند، مسیله حجاب ازجنبه های گوناگون بررسی شده است، ولی تحقیق فقهی و حقوقی کمتری درباره آن انجام شده است. باتوجه به وضعیت کنونیجامعه، خلاء قانونی و ضمانت اجرای آن بسیار مشهود است، از این جهت لازم است با بررسی آن به ضعف ها توجه شود و برایحجاب قوانین بهتر و ضمانت اجرای محکمتری وضع شود، چون در کشورهای اسلامی با نظام اسلامی، رعایت حجاب امریاست اجتناب ناپذیر؛ به فرمایش استاد مطهری پدیده برهنگی، بیماری عصر ماست، دیر یا زود این بیماری شناخته خواهد شد.از نظر فقهی در اصل وجوب پوشش در برابر نامحرم اختلافی وجود ندارد، اما در کیفیت آن تاحدودی بحث و گفتگو است کهدر ادامه علت و چگونگی حجاب و نواقص قانونی آن بحث و بررسی خواهد شد. هرچند دراین میان از نظر قانونی کمبودهاییبرای ارایه حجاب کاملتر وجود داشته است و ضمانت اجرای چندانی در قوانین ما به چشم نمی خورد و لازم است با انجامتحقیقات گسترده نواقص قانونی آن برطرف شود.

کلیدواژه ها

حجاب، قانونمندی، فقه، اصل پوشش، ضمانت اجرا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.