بررسی جایگاه عفاف و حجاب در حقوق شهروندی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: همایش نگرش علمی و کاربردی به عفاف و حجاب
- کد COI اختصاصی: EFAF01_412
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1351
نویسندگان
استادیار دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده علوم اجتماعی
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
هرکشوری براساس مقتضیات و شرایط متفاوت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برای شهروندان خویش حقوق و تکالیفشهروندی را مشخص می کند. در جمهوری اسلامی ایران، نیز مواردی از قبیل پذیرش حکومت اسلامی، احترام به قوانین ومقررات، حفظ محیط زیست، پرداخت مالیات ها و همچنین شرکت در تعیین سرنوشت، مهمترین حق شهروندی شناخته شدهاست. یکی از مسایل مهم جوامع بشری مقوله حجاب و پوشش است. حقوق شهروندی مجموعه ای از وظایف و مسیولیتشهروندان در قبال یکدیگر است و مسیله ای پذیرفته شده در قوانین حقوقی ما است که با بحث کرامت انسانی گره خورده است واین اصل مهم انسان را از ارتکاب گناهان و تجاوز به حقوق دیگران باز می دارد. در پژوهش حاضر با کاربست روش توصیفی –تحلیلی، به این پرسش پاسخ داده میشود که حجاب و عفاف در حقوق شهروندی چه جایگاهی دارد لذا هدف از اجرای اینپژوهش بررسی این ارتباط و اثبات ضرورت رعایت حجاب و عفاف به عنوان یکی از حقوق شهروندان بود. پژوهش حاضر ضمنبیان تاریخچه حجاب، به فلسفه حجاب در اسلام، با استناد به آیات و لزوم رعایت حجاب و عفاف یکی از ارکان مهم حقوقشهروندی و نقش آن در حفظ امنیت اجتماعی توجه میکند. در بخشی دیگر با تعریف حقوق شهروندی، عدم رعایت حجاب وعفاف را به دلیل آثار مخرب آن، نقض حقوق شهروندی دانسته و در ادامه تبصره ماده 638 قانون مجازات اسلامی را، رکن قانونیتشکیل دهنده جرم رعایت نکردن حجاب شرعی، بررسی کرده است.کلیدواژه ها
حجاب، عفاف، حقوق شهروندی، امنیت اجتماعیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.