جرم انگاری پوشش نامتعارف در پرتوی اصل فایده گرایی (مطالعه موردی قوانین جمهوری اسلامی ایران)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: همایش نگرش علمی و کاربردی به عفاف و حجاب
- کد COI اختصاصی: EFAF01_405
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 643
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته معارف اسلامی و حقوق، دانشگاه امام صادق(ع)
چکیده
جرم انگاری فرایندی است که در آن پارهای از رفتارهای انسانها در جامعه، از سوی حکومت با محدودیت و ممنوعیت مواجهمی شود. اما مبنای چنین فرایندی چیست و حکومت ها بر اساس کدام توجیه نظری به محدودسازی و ممنوع سازی انسان اقداممی کنند یکی از پاسخ های پذیرفته شده به این سوال، اصل فایده گرایی سودمندی بیشتر است. در واقع دولتمردان باهدفکسب سود بیشتر و کاهش ضرر به جرم انگاری اقدام می کنند. پوشش نامتعارف نیز یکی از رفتارهایی است که در کشور ما بااین چالش نظری در جرم انگاری مواجه است. در این پژوهش، جرم انگاری این رفتار بر اساس اصل فایدهگرایی، با محوریت روشارایه شده توسط جاناتان شنشک و آثار عینی جرم انگاری آن بر اساس تجربه موجود، تجزیه وتحلیل می شود و با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی، فقدان ضرورت جرمانگاری پوشش نامتعارف تبیین شد. البته تجربه قوانین متعدد و پراکنده پس ازانقلاب و عدم اجرای آن قوانین، بیان کننده آن است که نظام تقنینی جمهوری اسلامی ایران هیچ گرایشی به اصل فایده گرایی درجرم انگاری استفاده از پوشش نامتعارف نداشته است.کلیدواژه ها
پوشش نامتعارف، حجاب، جرم انگاری، فایده گراییمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.