عفاف و حجاب آموزه مشترک ادیان ابراهیمی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش نگرش علمی و کاربردی به عفاف و حجاب
  • کد COI اختصاصی: EFAF01_281
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 347
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن طوسی

دانشجوی ارشد علوم قرآن و حدیث، دانشکده اصول دین قم

عبدالرضا زاهدی

عضو هیات علمی دانشگاه آیت ا... بروجردی

سمیه شیرازیان

دانشجوی ارشد علوم قرآن و حدیث، دانشکده اصول دین قم

چکیده

از آنجایی که ادیان الهی هماهنگ با فطرت آدمی است، حجاب و عفاف نیز از امور فطری بوده و برای حیات اجتماعی انسانضروری و در ادیان الهی دارای جایگاه خاصی است. چرا که ادیان آسمانی به این دلیل که ریشه در یک مبدا دارند و آموزه های آنها از وحی الهی سرچشمه میگیرد، در مسایل بنیادین اعتقادی اشتراک نظر دارند، همه ادیان آسمانی، حجاب و پوشش را بر زنواجب و لازم شمرد هاند و جامعه بشری را به سوی آن فراخوانده اند؛ لذا حجاب از مبدعات و مخترعات شریعت اسلام نیست بلکه بهگواهی متون تاریخی، در اکثر قریب به اتفاق ملت ها و آیین های جهان، حجاب در بین زنان، معمول بوده است. هرچند حجاب درطی تاریخ، فراز و نشیب های زیادی را طی کرده و گاهی با اعمال سلیقه حاکمان، تشدید یا تخفیف یافته است، ولی هیچ گاه به طورکامل از بین نرفته است. پس در همه ادیان الهی پوشش و حجاب زن واجب شد، کتاب های مقدس مذهبی، دستورها و احکامدینی، آداب و مراسم و سیره عملی پیروان این ادیان الهی، بهترین شاهد و گواه اثبات این مدعاست. این مقاله در آغاز مفهومحجاب و عفاف و دین در قرآن کریم را بررسی، سپس سیر تاریخی حجاب و عفاف و مستندات آن در ادیان ابراهیم همچون یهود،مسیحیت و زرتشت را مقایسه کرده است.

کلیدواژه ها

حجاب، عفاف، دین، یهود، مسیحیت، زرتشت، اسلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.