بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی بر نگرش به حجاب و پوشش بانوان ورزشکار استان اصفهان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش نگرش علمی و کاربردی به عفاف و حجاب
  • کد COI اختصاصی: EFAF01_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 799
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرستو شمسه کهن

دانشجوی دکتری تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی

مازیار مقدادی

دانشجوی دکتری تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی

کیوان ملانوروزی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی

سارا صدریان

فوق لیسانس روابط بین الملل گرایش حقوق، حق التدریس دانشگاه علمی کاربردی خدمات علمی صنعتی اصفهان

چکیده

با توجه به افزایش گرایش جوانان به استفاده از شبکه های اجتماعی و کاهش انگیزه های سنتی رعایت حجاب، شاید بتوان پیش بینیکرد که چنانچه برنامه جدی در این زمینه فراهم نشود، میزان این تمایلات همچنان روند نامناسب خود را طی کند . در نتیجه هدفتحقیق حاضر، بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی بر حجاب و پوشش بانوان ورزشکار استان اصفهان است. اکثر تحقیقات در این زمینهفاقد رویکردی علمی - تجربی به مساله پوشش اسلامی بوده اند. نتایج آماری تحقیق حاضر نشان داد که این تحقیق با روش پیمایشیمقطعی و با استفاده از ابزار پرسشنامه انجام شد. با استفاده از فرمول برآورد حجم نمونه ، به طور تصادفی بین 80 نفر از بانوانورزشکار باشگاه های فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان، پرسشنامه توزیع گردید. پرسشنامه، محققساخته و شامل 20 سوال 5 گزینه ای بود. روایی پرسشنامه توسط 10 متخصص بررسی شد و پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از آزمون آماری آلفای کرونباخ مورد تاییدقرار گرفت. از آمار توصیفی به منظور بررسی توصیفی دادهها، تنظیم نمرات خام، محاسبه میانگین ها، انحراف استاندارها و دامنهتغییرات استفاده گردید و همچنین با استفاده از نرم افزار spss از آزمون F برای مقایسه متغیرها و از آزمون T-test برای بررسی شدت رابطه استفاده شد (p≤0/05). بیشترین میانگین مربوط به گویه رعایت حجاب به هیج وجه محدودیت نمی آورد؛ با میانگین و انحراف معیار 1/0±3/81 و کمترین میانگین مربوط به گویه از پوشیدن لباسهای رنگی در مکان های عمومی پرهیز می کنم؛ با میانگین و انحراف معیار 1/42±1/62 بود. تفاوت معنی داری بین میزان استفاده از شبکه های اجتماعی و نگرش به پوشش و حجاب به دست آمد. همچنین نتایج بیان داشت که بین استفاده از شبکه های اجتماعی و پوشش اسلامی رابطه وجود دارد و تمامی رابطه هامنفی بود. به نظر می رسد که اگر بخواهیم گرایش های مخالف پوشش اسلامی را کاهش داده و تمایل به حجاب را در بین بانوانورزشکار ایرانی تقویت کنیم، لازم است که مربیان و مدیران ورزشی کشور، کار فرهنگی مستمر انجام داده و مفاهیمی را که برگرفتهاز فرهنگ ملی و مذهبی ماست، به طور ظریف توسط مربی و در باشگاه های ورزشی به این ورزشکاران تزریق گردد. به طور کلینتایج تحقیق حاضر بیانگر آن است که شبکه های اجتماعی که روز به روز بر میزان استفاده شان توسط جامعه ایران ی افزوده می شود،موجب شده اند تا هویت های مذهبی افراد مختلف جامعه دستخوش دگرگونی شود.

کلیدواژه ها

پوشش اسلامی، حجاب، عفاف، شبکه های اجتماعی، بانوان ورزشکار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.