زمانبندی وظایف مبتنی بر الگوریتم فراابتکاری با قابلیت تحمل پذیری خطا در محاسبات ابری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین در علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CONFITC04_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 407
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرانک ابراهیم زاده گنبدی

کارشناسی ارشد معماری سازمانی، گروه کامپیوتر، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران

کامبیز مجیدزاده

استادیار، گروه کامپیوتر، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران

چکیده

خرابی منابع در شبکه های محاسباتی گرید اتفاقی است که مکررا رخ میدهد و از آنجا که منابع برای حل مسایل محاسباتیفشرده به صورت گسترده ای به کار برده می شوند ، لذا این منابع معمولا روزها در دست اجرا بوده و عملکرد سیستم راپایین می آوردند. بنابراین ضروری است جهت برآورد نیاز کیفی کاربران ، این برنامه های کاربردی طولانی مدت برایجلوگیری از محاسبه مجدد از ابتدای کار ، مجهز به مکانیزم تحمل پذیری خطا که به دلیل توزیع منابع بصورت جغرافیاییبعنوان یکی از ویژگی های مهم در شبکه های محاسباتی میباشد بوده و راهکارهای مناسبی در این زمینه اتخاذ کنند. برایتضمین قابلیت بالای سیستم و اجرای موفقیت آمیز کارها هنگام وقوع خرابی در منابع، برنامه ریزی کار همراه با تحملپذیری خطا در شبکه محاسباتی گرید با استفاده از بهینه سازی کلونی مورچهای پیشنهاد شده است. تکنیک مورد استفادهدر این مقاله، استراتژی بازیابی مجدد بر اساس چک پوینت گذاری و کاربرد نرخ شکست منابع در شبکه های محاسباتیگرید است. هدف چک پوینت گذاری کاهش مقادیر کاری،که پس از خرابی سیستم توسط ذخیره سازی حالت کنونیسیستم در زمان رخداد ، از دست می رود می باشد. مقایسه ای از رویکرد پیشنهادی با الگوریتم بهینه ساز کلونی مورچه ایموجود مورد بحث قرار گرفته است. ارزیابی عملکرد دو الگوریتم با توجه به سه معیار اصلی طول کلی برنامه، توان عملیاتیو میانگین زمان مورد نیاز تنظیم شده است. نتایج تجربی الگوریتم زمانبندی شده با مکانیزم تحمل پذیری خطا، نشان دهندهاین است که بهبودی در نیازهای کیفی کاربر همراه با الگوریتم کلونی مورچه ای موجود انجام گرفته است.

کلیدواژه ها

شبکه های محاسباتی توری، الگوریتم بهینه سازی کلونی مورچه ای، تحمل پذیری خطا، چک پوینت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.