بررسی آسیب شناسانه جایگاه پژوهش و حل مساله در انجام پروژه های علمی دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان میناب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش علمی پژوهشی استانی «از نگاه معلم»
  • کد COI اختصاصی: CFTP04_221
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 604
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور محسنی

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی و کارمند آموزش و پرورش شهرستان میناب

سیده سلیمه حسینی

کارشناس ارشد زیست شناسی سلولی تکوینی و دبیر آموزش و پرورش شهرستان میناب

مازیار خاکساری

کارشناس آموزش ابتدایی و کارمند آموزش و پرورش شهرستان میناب

چکیده

انسان هیچگاه بی نیاز از کنکاش و پژوهش نبوده است.پژوهش حاضر با هدف بررسی آسیب شناسانه جایگاه پژوهش و حل مسیله در پروژه های علمی دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان میناب صورت گرفته است.مدل و روش پژوهش توصیفی و با رویکردی تحلیلی و نقادانه می باشد.موانع و عواملی که سد راه فعالیت های پژوهشی و حل مسیله در جریان انجام پروژه های علمی دانش آموزان هستند و در این پژوهش بر شمرده شده اند عبارتند از: 1.دور شدن از فضای علمی با ایجاد حس رقابت کاذب2 . تبدیل شدن به وظیفه ای مازاد بر فعالیت های کلاسی از نگاه معلمان و مدیران 3. دخالت های بیش از اندازه و نابجای والدین و معلمان 4. پایین بودن جایگاه و فرهنگ کتابخوانی، مطالعه و پژوهش و کار آزمایشگاهی در مدارس 5. منفعل بودن پژوهش سرای دانش آموزی در زمینه فعالیت های حوزه ابتدایی 6. مغفول ماندن از تفکر انتقادی در امر آموزش 7. افراد، کافی نت ها، لوازم التحریر، سایت و کانال های فضای مجازی. ابزار گردآوری اطلاعات به صورت تلفیقی شامل مشاهدات میدانی،مصاحبه و مطالعات اسنادی از مطالعات مرتبط و اسناد بالادستی می باشد.نتایج پژوهش نشان می دهد آموزش و پرورش به مسیله محوری و پژوهش سوق پیدا کرده است. در این بین موانع و عوامل درون سازمانی و برون سازمانی وجود دارند که می توانند ادامه این روند پژوهشی را کند و یا متوقف سازند.که شناسایی به موقع و ارایه ی راه حل مناسب به هر کدام از آنها و برخورد موثر و مناسب با پاره ای از این عوامل می تواند چرخه ی آموزش و پرورش در جامعه را به مسیر پژوهش خود بازگرداند.

کلیدواژه ها

آسیب شناسی، پژوهش، حل مسیله، پروژه های علمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.