بررسی رابطه تاب آوری باکیفیت زندگی مادران دارای فرزندان کم توان ذهنی براساس نوع دیدگاه فلسفی آنها در شهرستان میناب
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی پژوهشی استانی «از نگاه معلم»
- کد COI اختصاصی: CFTP04_177
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 560
نویسندگان
کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی
کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه تاب آوری باکیفیت زندگی مادران دارای فرزندان کم توان ذهنی براساس نوع دیدگاه فلسفی آنهادر شهرستان میناب انجام گرفت. پژوهش حاضر براساس هدف، تحقیقی کاربردی است؛ با توجه به هدف اصلی پژوهش و مسایل مطرح شده ، روش انجام پژوهش به لحاظ استراتژی و مسیر اجرا از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی و از لحاظ شکل گرد آوری داده ها از نوع میدانی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مادران دارای فرزندکم توان ذهنی شهرستان میناب می باشد که تعداد آنها برابر با 100 مادر که فرزندان آن ها دارای کم توانی ذهنی بوده و در سال95-94 در مراکز شهرستان کم توان ذهنی شهرستان میناب نگهداری می شوند، به صورت در دسترس انتخاب شدند، به این صورت که نخست آمار دانش آموزان استثنایی 18-7 ساله از مدیریت کودکان استثنایی ادراه آموزش و پرورش شهر ستان میناب گرفته شده، سپس 100 کودک به صورت هدفمند انتخاب شدند و پرسشنامه های SF12 کیفیت زندگی، 20 سوالی تاب آوری کانر و دیویدسون (2003) و 10 سوال پرسشنامه معنویت پارسیان و دونینیگ (2009) جهت جمع آوری داده ها استفاده شد، در نهایت داده ها توسط آزمون های آمار توصیفی و استنباطی (کلموگروف-اسمیرنف و همبستگی کندال) تحلیل شدند. نتایج تحلیل نشان داد، بین تاب آوری و کیفیت زندگی مادران دارای فرزند کم توان ذهنی شهرستان میناب ارتباط مستقیم و معناداری وجود دارد.کلیدواژه ها
تاب آوری، کیفیت زندگی، کم توان ذهنی، دیدگاه فلسفیمقالات مرتبط جدید
- چگونه توانستم با استفاده از روش یادگیری مشارکتی مهارت های کارگروهی دانش آموزانم در پایه دوم ابتدایی را ارتقا بخشم
- فرصت ها و چالش های آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت
- بررسی راهبردهای یاددهی، یادگیری در دوره ابتدایی، در نظام تعلیم و تربیت ایران
- از منبع دانش تا مربی یادگیری: چرا آموزش مهارت های دیجیتال به معلمان یک ضرورت است؟
- آموزش انعطاف پذیر برای پاسخ به نیاز های متنوع فرا گیران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.