نگاهی به جایگاه مدارس هوشمند در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی پژوهشی استانی «از نگاه معلم»
- کد COI اختصاصی: CFTP04_158
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2104
نویسندگان
آموزگار اداره آموزش و پرورش شهرستان میناب
چکیده
مدارس هوشمند یکی از عرصه هایی است که فناوری اطلاعات و ارتباطات با مدلی همه جانبه و کل نگرانه و با اهداف و ماموریتهای از پیش تعیین شده، وارد حوزه آموزش می شود. هدف اصلی مدرسه هوشمند آماده سازی نسل آینده کشور برای زندگی در عصر اطلاعاتی و شکوفایی استعدادهای بالقوه دانش آموزان متناسب با علایق و پتانسیل آنهاست. زندگی در قرن بیست و یکم به سمتی پیش رفته که آموزش مهارت های مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات به یک ضرورت اجتناب ناپذیر مبدل شده است. فناوری اطلاعات و ارتباطات تحولات گسترده ای را در عرصه های مختلف زندگی بشر به همراه داشته است و از این رو جهان امروز بسرعت به استقبال یک جامعه اطلاعاتی می رود؛ جامعه ای که استفاده از ابزارهای نوین برای دسترسی به دانش و استفاده از آن نقش مهمی دارد. در بسیاری از کشورها از جمله کشور ما راه اندازی مدارس هوشمند مورد توجه مسیولان نظام آموزشی قرار گرفته است. این روزها دیگر تعلیم و تربیت در چگونه خواندن و چگونه نوشتن خلاصه نمی شود، بلکه کار با ابزار تکنولوژیکی و چگونگی انجام این کار مورد توجه است. در این خصوص، آموزش و پرورش ایران، گام های بلندی را برداشته است هر چند که هنوز تا رسیدن به آنچه باید باشد، فاصله بسیار زیادی است. هدف پژوهش حاضر بررسی جایگاه مدارس هوشمند در اسناد بالادستی و بخصوص سند بنیادین وزارت آموزش و پرورش است که با شیوه اسنادی و بررسی اسناد مکتوب صورت گرفته است. مدل پژوهش توصیفی و با رویکرد غیر پیمایشی و به صورت کیفی صورت پذیرفته است. نتایج نشان می دهد مدارس هوشمند در اسناد بالادستی در چشم اندازهای بلند مدت به شدت مورد توجه قرار گرفته اند و لزوم وجود این چنین مدارسی در نظام آموزش و پرورش از ملزمات سنوات آینده می باشد.کلیدواژه ها
مدارس هوشمند، سند تحول بنیادین، فناوری اطلاعات و ارتباطات، اسناد بلادستیمقالات مرتبط جدید
- چگونه توانستم با استفاده از روش یادگیری مشارکتی مهارت های کارگروهی دانش آموزانم در پایه دوم ابتدایی را ارتقا بخشم
- فرصت ها و چالش های آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت
- بررسی راهبردهای یاددهی، یادگیری در دوره ابتدایی، در نظام تعلیم و تربیت ایران
- از منبع دانش تا مربی یادگیری: چرا آموزش مهارت های دیجیتال به معلمان یک ضرورت است؟
- آموزش انعطاف پذیر برای پاسخ به نیاز های متنوع فرا گیران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.