چگونه توانستم دانش آموزانم را به درس نگارش علاقه مند و در نوشتن توانمند سازم
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی پژوهشی استانی «از نگاه معلم»
- کد COI اختصاصی: CFTP04_147
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1811
نویسندگان
کارشناس ارشد زبان وادبیات فارسی، دانشگاه تربیت معلم، آموزش و پرورش شهرستان سبزوار، آموزشگاه اسرار
چکیده
اغلب دانش آموزان ما علاقه چندانی به درس نگارش ندارند و به تبع آن در نوشتن ضعیف اند و آنچه را در ذهن دارند نمی توانند به خوبی بپرورانند، حتی عده کثیری از آنان در نوشتن تقاضایی ساده یا نامه و گزارش و … با مشکل روبرو می شوند این در صورتی است که آنان در درس های نگارشی آموزش های لازم را می بینند؛ اما علت ناتوانی آنان در چیست سه شرط برای نوشتن لازم است: استعداد، شناخت مواد و قواعد کاربرد آنها و کارورزی. دانش آموزان ما با استعداد خود مواد و قواعد به کارگیری آنها را حفظ می کنند اما از نظر کاربردی و عملی،آن مواد را طبق قواعد نمی توانند بکار ببرند زیرا تمرین و کارورزی لازم را به درستی انجام نداده اند چنانکه میانگین نمره دانش آموزان در محفوظات نگارشی (17/14) و در کاربرد عملی و آفریدن انواع نوشته ها (9/78) بود. تصمیم گرفتم تا این مشکل اساسی را به طور علمی و واقعی شناسایی کنم و از طریق پژوهش در صدد رفع آن برآیم لذا با توجه به تجربه سالها تدریس خود و نیز مطالعات مختلفی که در زمینه روش های تدریس داشتم، با استفاده از راهنمایی های اساتید، تصمیم گرفتم برای کاربرد عملی نگارش انواع نوشته ها و نیز بهبود وضعیت موجود، از روش تشریک مساعی به همراه یکسری اقدامات ابداعی خود، استفاده کنم.بعد از گذشت حدود شش ماه از اجرای این روش ها، میانگین نمره نگارش آنها از لحاظ کاربرد عملی و آفریدن انواع نوشته ها به (16/86) ارتقا یافت. عملکرد دانش آموزان در پایان این پژوهش بیانگر آن بود که شیوه ارایه شده بسیار مفید و تاثیرگذار بوده است چنانکه دانش آموزان بخوبی می توانستند در باره هر موضوعی ، مطلبی بنویسند حتی می توانستند مطالبی را از کتابهای مختلف جمع آوری کنند فیش تهیه کنند و در نهایت مقاله و گزارش و … می نوشتند. کارکنان مدرسه و والدین دانش آموزان هم از بهبود وضعیت موجود اظهار مسرت می کردند.کلیدواژه ها
دانش آموزان ، معلم ، نوشتن ، تشریک مساعیمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.