جامعه و نظام اجتماعی در اندیشه فارابی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCRT04_362
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 525
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام رهنما

عضو هیات علمی دانشگاه لرستان

هدیه صادقی

دبیر آموزش و پرورش استان لرستان

چکیده

بررسی اندیشه های اجتماعی متفکران مسلمان و آشنایی با این اندیشه ها از اهمیت زیادی برخودار است؛ زیرا شناسایی ایندیدگاه ها، ساختار اندیشه دانشمندان و متفکران مسلمان در حوزه اجتماعیات را مشخص ساخته و نشان میدهد که ایناندیشه، چه مسیله ای را تبیین کرده است. فارابی اندیشمند مسلمانی است که در برخی از آثار خود به مسایل اجتماعی پرداختهو روابط و نیز ساخت جامعه را تجزیه و تحلیل کرده است. بازخوانی آثار اندیشمندان مسلمانی چون او زمینه ی تولید علمبراساس فرهنگ اسلامی و بومی را فراهم می آورد . سوال این پژوهش که با روش کتابخا نه ای و رویکرد توصیفی- تحلیلی به مسیله نگریسته، این است که فارابی به عنوان یک متفکر و فیلسوف اسلامی چه نگاهی به جامعه و محیط اجتماعی داشته وهدف او از طرح مسایل اجتماعی چه چیزی بوده است نتایج حاصل از پژوهش نشان میدهد که فارابی تشکیل نظام اجتماعیرا متاثر از مدل حکومت، طبقه حاکم، شغل و تقسیم کار، و وضعیت جغرافیایی و آب و هوایی و ... می داند. و هدف او از طرحاندیشه های اجتماعی حصول به سعادت و خوشبختی است که جز از طریق مدینه فاضله میسر نخواهد شد.

کلیدواژه ها

فرهنگ، اندیشه، تفکر، فارابی، جامعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.