بررسی جرایم علیه صحت و تمامیت داده ها و سامانه های رایانه ای و مخابراتی در فضای سایبری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCRT04_317
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه داودی

کارشناسی ارشد حقوق جزا دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خمین

چکیده

امروزه پیشرفت های تکنولوژی و فناوری اطلاعات وارد فضای جدیدی به نام فضای سایبر شدهاست.رشد و توسعه وسایل ارتباط جمعی در دنیای امروز تاثیر شگرفی بر زندگی انسانها و روابط آنهابا یکدیگر گذاشته است.از جمله وسایل ارتباط جمعی اینترنت می باشد که با محدودیت ها و مزایایخود توانسته است زندگی انسانها را بیش از پیش متحول سازد و با بوجود آوردن فضای جدید به نامفضای سایبر توانسته است اشکال جرایم را از شکل سنتی به شکل مدرن و جدید تبدیل سازد تا افرادبتوانند در فضای پنهانی و غیر قابل کنترل سایبر براحتی دست به ارتکاب جرایم مختلف بزنند. کاربرانبه تصور اینکه در این فضا براحتی و بدون کنترل قانون می توانند دست به ارتکاب جرایم مختلفبزنند.با اینحال نباید از تخریبات و صدمات ناگوار فضای سایبر بر امنیت ملی غافل ماند چرا که بسیاریاز جرایم در زمینه های سیاسی،اقتصادی،اجتماعی، در این فضا رخ می دهد و می تواند آسیب هایمخربی بر ساختار امنیتی کشورها وارد سازد. اینترنت با ویژگی خاص خود یعنی عدم وجود محدودیتمکانی و زمانی برای آن سبب شده است که بسیاری از کاربران در سطح جهانی و بین المللی دست بهارتکاب جرایم مختلف بزنند و همین امر گاهی سبب مشکلات و حتی صدمه بر پیکر جوامع خواهدشد.موضوع اصلی این نوشتار بیان ویژگی های فضای سایبر و بررسی قانون مرتبط با جرایم علیه صحتو تمامیت داده ها و سامانه های رایانه ای و مخابراتی در حقوق ایران می باشد.

کلیدواژه ها

فضای سایبری،جعل سایبری،تخریب و اخلال در داده ها،تروریسم سایبری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.