زبان به مثابه حقی فرهنگی در جامعه چندزبانه ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCRT04_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 418
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین داوری

استادیار دانشگاه دامغان

چکیده

از جمله حقوق فرهنگی هر فرد و جامعه که مبین یکی از شاخص های اساسی هویت برشمرده می شود،مولفه زبان است؛ مولفه ای که با نظام ذهنی، شناختی، فرهنگی و جهان بینی بشر پیوندی عمیق دارد. درعصر جدید و متاثر از تغییرات جهانی و تحولات ملی، به نحوی گسترده شاهد نقض این بعد از حقوقفرهنگی افراد و جوامع بوده ایم؛ موضوعی که در یک دهه گذشته با طرح مقوله حقوق زبانی به مثابه یکیاز ابتدایی ترین حقوق فرهنگی و اجتماعی انسانها همراه بوده است. با توجه به اهمیت این موضوع و مغفول-ماندن نسبی آن در پژوهش های موجود در جامعه ای چون ایران، در این مقاله ضمن طرح موضوع، به ابعادو اهمیت آن از منظر اخلاقی، اجتماعی، روانشناختی و ... پرداخته می شود تا بر ضرورت توجه بدان درتصمیم گیری ها و برنامه ریزی های آموزشی و فرهنگی در عرصه های مختلف تاکید گردد.

کلیدواژه ها

زبان مادری، حق فرهنگی، حقوق زبانی، فرهنگ، هویت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.