جامعیت قرآن کریم درحوزه اخلاق اجتماعی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
- کد COI اختصاصی: ICCRT04_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 591
نویسندگان
کارشناسی ارشد دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم، قم
استاد یار دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم، قم
چکیده
اسلام دینی اجتماعی است و احکام فردی آن نیز آهنگ اجتماعی دارد و از آن ها در جهت اصلاح و تقویت روابط اجتماعی و اجرایاهداف مقدس جامعه بهره می گیرد. هدف اسلام، نه تنها ساختن فرد دیندار، که جامعه دیندار است. جامعه ای ارزشمند که در آنسعادت فرد با سعادت جامعه پیوند خورده و میان مسیولیت های اجتماعی و ایمان اسلامی ارتباطی قوی و غیر قابل انفکاک به وجودآمده باشد. یکی از مسایل مهمی که اسلام در این راستا برای آن اهمیت ویژه قایل شده و در معارف قرآنی نیز مورد توجه قرار گرفتهاست، اخلاق اجتماعی و جامعه اخلاقی مطلوب است. وجود جامعه اخلاقی مطلوب باعث تنظیم روابط انسان با خدا گشته و ارتباط اورا با اعضای جامعه سامان می بخشد. همچنین رستگاری و کمال فرد و اجتماع انسانی را تضمین می کند. اما دست یافتن به راه هاینیل به این اهداف والا نیازمند منبع مهم و قابل توجهی میباشد که از نظر جامعیت و محتوا بر تمام منابع دیگر ارجحیت داشته باشدو بتواند پاسخگوی نیازهای بشردر حوزه اخلاق اجتماعی در هر زمان و مکانی باشد. مسلما آن منبع غنی فقط کلام جامع و اعجاز انگیزی ست که ازجانب وجودی لایتناهی برای بشر فرستاده شده است و منشور بندگی و درست زیستن و به کمال رسیدن اوست وآن منشور الهی قرآن کریم است. سعی نگارنده در این مقاله آن است که مهمترین ویژگی های اخلاق اجتماعی مطلوب و ایده آل را درآیات قرآن کریم با شیوه تبیینی-توصیفی مورد بررسی قرارداده وجامعیت کلام وحی را با رویکرد اعجاز علمی آن در این عرصه بهاثبات برساند.کلیدواژه ها
جامعیت ،اخلاق اجتماعی ،جامعه ، اسلام، قرآناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.