مرحوم طالقانی و علوم تجربی (کیهان شناسی و زمین شناسی)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCRT04_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 402
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین کمالی زاده اردکانی

دانشجوی دکتری دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم

چکیده

قرآن، کتاب آسمانی مسلمانان، کتابی است جاودانی و جهان شمول که همه مطالبی را که به تناسب در ابعاد گوناگون مطرحنموده، در راستای هدایت بشر، تعلیم و تربیت او بیان نموده است و هر یک از مباحث علمی و کیهان شناسی نیز از این اصلمستثنا نیست. نوشتار حاضر سعی دارد تا مباحث کیهان شناسی و زمین شناسی را از دریچه نگاه آیت الله سید محمود طالقانیو تفسیرش که بیان دیدگاه های اوست، بازخوانی و بررسی کند. در این نوشتار مباحث تکوین جهان، بادهای استوایی و قطبی،کوه ها، پیوستگی و استحکام سیارات، اصل گسترش آسمان، هفت آسمان، تشکیل ستارگان، خورشید، مرگ و پایان خورشید،زمین، حرکت وضعی و انتقالی زمین، دوره های تکوین زمین، مرگ زمین و پدیداری روز در آن بررسی شده است و به جنبهاعجاز یا اشاره علمی در هر مورد پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

آیت الله سید محمود طالقانی، پرتوی از قرآن، کیهان شناسی، آسمان، زمین، خورشید، ستارگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.