واکاوی مسیله توسل در نزد فریقین با توجه به آیات قرآن و روایات معتبره
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
- کد COI اختصاصی: ICCRT04_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 463
نویسندگان
کارشناسی ارشد دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم قم
چکیده
توسل و وسیله قرار دادن دیگران برای تقرب به ذات پروردگار، از جمله اموری است که مورد اختلاف فرق اسلامی می باشد. عدهای آن را جایز شمرده اند، عده ای دیگر جواز آن را بصورت مشروط قبول دارند و عده ای دیگر آن را به کلی رد می کنند و منکر آنهستند. برای رسیدن به نظر درست در این مساله نیاز است که به آیات قرآن کریم و احادیث معتبر رجوع کنیم. با رجوع به آیاتالهی و روایات معتبر در می یابیم که علاوه بر جایز بودن این امرا در مواردی قرآن کریم مسلمانان را به انجام آن امر کرده است. دراین مقاله سعی شده است که ابتدا با بیان معنای لغوی توسل به درک صحیحی از این واژه رسید؛ سپس با بیان نمونه های قرآنی وروایی توسله جواجی بر مشروعیت آن صادر کرد. در ادامه با بیان توسل و انواع آن، دلیل به خطا رفتن مستشکلین را بیان کرده ایم.در پایان از امکان توسل به ارواح برزخی، و مخالفان و موافقان امر توسل، سخن به میان آمده است.کلیدواژه ها
توسل، توسل، وسیله، استغفاراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.