داستان های کوتاه منیر و روانی پور در تطبیق با ریالیسم جادویی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی زبان و ادبیات فارسی
- کد COI اختصاصی: ADABICONF01_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 664
نویسندگان
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد پژوهش هنر، دانشگاه علم و فرهنگ
چکیده
ریالیسم جادویی، زاده دوگانگی های میان سنت، افسانه ها و اعتقادات کهن مردم و مشخصه های زندگی امروزی در جهان سوم است. فضای این داستان ها هم برای ما آشناست، (همان شهر و روستایی که صبح در آن بیدار می شویم با تعطیلاتی را در آن می گذرانیم). و هم دارای آن جذابیت و جادوی اساطیر و قصه های عامیانه است. پژوهش حاضر به صورت توصیفی تحلیلی و کیفی انجام گرفته و اطلاعات ضروری پژوهش به صورت اسنادی و کتابخانه ای جمع آوری شده است. در این پزوهش بعد از بررسی ویژگی های سبک ریالیسم جادویی و جستجوی ریشه های آن در افسانه ها، اساطیر، قصه های عامیانه و وقایعنامه ها فتح و کشف آمریکا، داستان های کوتاه منیرو روانی پور با ویژگی های این سبک سنجیده شده است. داستان های کوتاه روانی پور را می توان در سه گروه دسته بندی کرد. گروهی کاملا ریال هستند و خارج از حوزه این پژوهش قرار دارند. گروه دوم کاملا در قالب ریالیسم جادویی جای می گیرند و گروه سوم نشانه هایی از ویژگی هیا ریالیسم جادویی را در مقاطعی از داستاننشان می دهند، ولی کل داستان را نمی توان در قالب ریالیسم جادویی طبقه بندی کرد. در ادامه پژوهش مصادیق ریالیسم جادویی در دو گروه اخیر، ذکر شده است. داستان های روانی پور به علت آشنایی اش با اساطیر، افسانه ها و قصه های عامیانه سرشار از مصادیق ریالیسم جادویی هستند. چه آن ها که در فضای روستایی، ریالیسم جادویی بومی- محلی را بازتاب می دهند و چه آنها که در فضای شهری، ریالیسم جادویی نوی شهری را به نمایش گذاشته اند.کلیدواژه ها
ریالیسم جادویی، منیرو روانی پرو، ادبیات داستانی، نثر معاصر، باورهای عامه و افسانه هامقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.