باورهای معرفت شناختی و جهت گیری اهداف پیشرفت با میانجی گری خودکارآمدی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: RAFCON11_377
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 495
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی ، دانشکده علوم انسانی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه ، ایران
عضو هیا ت علمی ، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه ، ایران
چکیده
هدف از پژوهش حاضر تعیین برازش مدل پیش بینی کمک طلبی بر اساس باورهای معرفت شناختی و جهت گیری اهداف پیشرفتبا میانجی گری خودکارآمدی بود. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی و روش مدل یابی معادلات ساختاری می باشد. جامعهاین پژوهش کلیه دانش آموزان پایه دهم دبیرستان های دخترانه دولتی شهرستان ساوه در سال تحصیلی 1396-1395 بود. جهت انتخابنمونه از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای استفاده شد. بدین صورت که از بین 10 دبیرستان شهرستان ساوه، به تصادف تعداد3 دبیرستان انتخاب شد. سپس از هر یک از دبیرستان های انتخاب شده بطور تصادفی 2 کلاس انتخاب شد که در مجموع تعداد 200دانش آموز بعنوان نمونه انتخاب شدند وپرسشنامه های پژوهش را تکمیل نمودند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه کمک طلبی ریان وپنتریچ، پرسشنامه باورهای معرفت شناختی شومر، پرسشنامه اهداف پیشرفت الیوت و مک گرگور و مقیاس خودکارآمدی تحصیلی مکایلروی و بانتینگ بودند، که این ابزار از ابزارهای رایجی می باشند که روایی و پایایی آن در تحقیقات مختلف مورد تایید قرار گرفته است.داده های پژوهش با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری، تجزیه و تحلیل شدند. نتایج بدست آمده از تحلیل فرضیات پژوهش نشان داد که شاخص های برازش مدل پژوهش در وضعیت مطلوبی قرار دارد. متغیر باورهای معرفت شناختی بر متغیر کمک طلبی هم اثرمستقیم و هم اثر غیرمستقیم معنادار دارد.متغیر اهداف پیشرفت بر متغیر کمک طلبی هم اثر مستقیم و هم اثر غیرمستقیم دارد. متغیرخودکارآمدی تحصیلی بر متغیر کمک طلبی اثر مستقیم دارد.کلیدواژه ها
کمک طلبی، باورهای معرفت شناختی، جهت گیری اهداف پیشرفت، خودکارآمدیمقالات مرتبط جدید
- حکمت عملی در حکمرانی خوب
- گفتمان نظری سیاست خارجی کشور جمهوری اسلامی ایران در مقابل اسراییل از دیدگاه حقوق بین الملل
- نقش و جایگاه رسانه ها فضای مجازی و آینده فناوری های آموزشی از منظر حکمرانی حکمی
- حکمرانی و توسعه فرهنگی از دیدگاه های حضرت امام خمینی (ره)
- بررسی جایگاه مدیریت حق نظارت همگانی در حکمرانی اسلامی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.