مقایسه حافظه فعال وهوش معنوی حافظان قرآن و افراد عادی استان آذربایجان شرقی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: RAFCON11_110
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 607
نویسندگان
کارشناس ارشد
استادیار گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر
چکیده
پژوهش حاضر با هدف مقایسه حافظه فعال وهوش معنوی حافظان قرآن و افراد عادی انجام شد. روشپژوهش حاضر علی مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی حافظان قرآن زن و مرد استانآذربایجان شرقی می باشد. نمونه پژوهش حاضر 120 نفر از حافظان قرآن استان آذربایجانشرقی بود که 60نفر مرد و 60 نفر زن به روش دردسترس انتخاب شد و 120 نفر هم از افراد عادی به روش در دسترسانتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس حافظه فعال دانیمن و کارپنترو پرسشنامه هوش معنویکینگ بود. داده های بدست آمده با میانیگن و انحراف معیار توصیف و با آزمون تی مستقل و تحلیلواریانس دو راهه تحلیل گردید. نتایج نشان داد، بین حافظه فعال حافظان قرآن و افراد عادی تفاوت وجوددارد. بین هوش معنوی حافظان قرآن و افراد عادی تفاوت وجود دارد. همچنین بر اساس نتایج، بین حافظهفعال زنان و مردان حافظ قرآن و عادی تفاوت وجود دارد. میانگین نمرات حافظه فعال زنان حافظ قرآندارای بیشترین مقدار و میانگین نمرات حافظه فعال زنان عادی دارای کمترین مقدار می باشد. نتایج نشانداد، بین هوش معنوی زنان و مردان حافظ قرآن و عادی تفاوت وجود دارد. میانگین هوش معنوی مردانحافظ قرآن دارای بیشترین مقدار و میانگین هوش معنوی زنان عادی دارای کمترین مقدار می باشد.کلیدواژه ها
حافظه فعال، هوش معنوی، حافظان قرآنمقالات مرتبط جدید
- حکمت عملی در حکمرانی خوب
- گفتمان نظری سیاست خارجی کشور جمهوری اسلامی ایران در مقابل اسراییل از دیدگاه حقوق بین الملل
- نقش و جایگاه رسانه ها فضای مجازی و آینده فناوری های آموزشی از منظر حکمرانی حکمی
- حکمرانی و توسعه فرهنگی از دیدگاه های حضرت امام خمینی (ره)
- بررسی جایگاه مدیریت حق نظارت همگانی در حکمرانی اسلامی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.