بررسی عوامل موثر در بکارگیری سیستم های هوشمند ساختمانی نسبت به سیستم های سنتی از دیدگاه مهندسی ارزش

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM02_322
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 512
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین چاکرزهی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری گرایش مدیریت پروژه و ساخت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

حسنعلی مسلمان یزدی

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

علیرضا مسلمان یزدی

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهریز

چکیده

یکی از چالش برانگیز ترین موضوعات در حوزه مدیریت زیرساخت ها و نگهداری از آنها در ساختمان ها، نحوه ی نظارت، مانیتورینگ و بررسی وضعیت زیرساخت های ساختمانی می باشد. متداول ترین متد های مدیریت این زیرساخت ها استفاده از تایمرهای مکانیکی، تلتایمکس و فوتوسل ها می باشد. با رشد و پیشرفت در حوزه فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی، تجهیزات مورد استفاده جهت مدیریت این زیرساخت ها نیز دچار تغییراتی شده است. اساسا یک سیستم هوشمند مدیریت ساختمان یا به اختصار BMS متشکل از یک سری حسگرهاست که به یک شبکه کامپیوتری محلی متصل شده اند و بصورت هوشمند توسط نرم افزارها یا از طریق دسترسی از راه دور توسط کاربر کنترل، پایش، ارزیابی و گزارش خطا می شوند. در این پژوهش قصد داریم با استفاده از رویکرد مهندسی ارزش ( که این رویکرد شامل تلاشی است سازمان یافته که باهدف بررسی و تحلیل تمام فعالیت های یک طرح، انجام می شود و یکی از اصلی ترین معیارهای ارزیابی یک پروژه است) نکات مثبت و منفی استفاده از سامانه های BMS را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم. نتایج حاصل از این پژوهش با انجام دو آزمایش در میان یک جامعه آماری گستره و سپس با استفاده از تحلیل مهندسی ارزش ارایه شده است.

کلیدواژه ها

مهندسی ارزش، مدیریت هوشمند تاسیسات ساختمانی، BMS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.