بررسی و مقایسه تطبیقی اشکالات طراحی و اجرایی پیاده روها در معابر شهری کلان شهرهای منتخب کشور و ارایه راهکارها

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM02_257
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 297
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمن آفرین

گروه مهندسی عمران، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

عبدالکریم عباسی دزفولی

گروه مهندسی عمران، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

چکیده

هر پیاده روها یکی از مهمترین فضاهای شهری و عرصه های عمومی در شهرها هستند. پیاده روها نیز همانند بسیاری از جنبه های زندگی شهری، دارای ساختار اجتماعی و فیزیکی خاص خود هستند مسیر پیاده تجلی گاه حیات مدنی شهر و محل رخداد وقایع و فعالیت های اجتماعی شهروندان در زندگی و حیات شهری است. از این رو طراحی درست و گسترش آن نه تنها باعث غنی تر شدن زندگی اجتماعی و فرهنگی می شود، بلکه باتوجه به پیچیدگی ها و مسایل حمل و نقل شهری گامی درجهت حل معضلات ترافیکی و ترددی برمی دارد و شهرها را به سوی حمل و نقل انسان محور سوق می دهد. با وجود این که پیاده روی عمده ترین طرز جابجایی افراد در داخل شهرهاست غالبا نیازهای اساسی پیاده ها نادیده گرفته می شود و برای طراحی صحیح و نگهداری صحیح مسیرهای پیاده توجه کافی نمی شود. پژوهش حاضر به بررسی و مقایسه تطبیقی اشکالات طراحی واجرایی پیاده روها در معابر شهری کلان شهرهای منتخب کشور وارایه راهکارها پرداخته است. روش تحقیق پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی بوده، روش جمع آوری اطلاعات، کتابخانه ای و پیمایشی، میدانی، که در این پژوهش علاوه بر اهواز کلانشهر مشهد، تهران، شیراز و اصفهان بررسی و بازدیدهای میدانی از محل پیاده روها انجام شده و با متخصصین و کارشناسان که جامعه آماری پژوهش عابرین را تشکیل می دادند مصاحبه به عمل آمد و پس از بررسی و تحلیل صورت گرفته از حجم نمونه در نظرگرفته شده که تعداد 100 نفر بودند، برای هر یک از کلان شهرها 20 نمونه آماری در نظر گرفته شد. به منظور پاسخگویی به سوالات پژوهش از تکنیک AHP در محیط نرم افزار Expert choise استفاده شد. یافته های پژوهش حاکی از آن بود که اشکلات شناسایی شده برای پیاده روهای کلان شهرهای منتخب در قالب چهار گروه موانع، سدمعبر، تاسیسات، مسایل فنی و اجرایی پیاده رو دسته بندی شد.

کلیدواژه ها

پیاده رو، عابر پیاده، کلان شهر، معابر شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.