کاهش هزینه ساخت سازه های با سیستم مهاربند هم محور فولادی ضربدری براساس بررسی ضریب نامعینی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM02_173
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 559
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا بنی مهدی دهکردی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه عمران، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

پژمان فاضلی دهکردی

استادیار گروه عمران، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

آرش محمدی فارسانی

استادیار گروه عمران، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

فرهاد خاکسار حقانی

دانشیار گروه ریاضی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

چکیده

در آیین نامه 2800 ویرایش چهارم اشاره شده که ساختمان هایی که سیستم مقاوم جانبی آنها در دو جهت عمود بر هم دارای نامعینی کافی نیستند باید برای بار جانبی بیشتری طراحی شوند و در این ساختمان ها بار جانبی باید با ضریب ρ برابر 1/2 افزایش داده شود. همچنین ساختمان هایی که سیستم مقاوم جانبی آنها دارای نامعینی کافی بوده، در آنها ضریب ρ برابر با 0/1 منظور می گردد. در این پژوهش به منظور ارزیابی ضریب نامعینی در سازه های با سیستم مهاربند هم محور فولادی (ضربدری)، سه ساختمان 5، 10 و 15 طبقه با یک دهانه مهاربند در هر سمت مرکز جرم و هرکدام با دو نوع پلان منظم و نامنظم هندسی در نظر گرفته شد. سازه ها با استفاده از تحلیل استاتیکی خطی تحلیل شدند و مقدار برش طبقات، تنش و میزان جذب انرژی اعضاء و همچنین پیچش طبقات بررسی شد. در مرحله بعد با حذف موثرترین عضو مهاربندی (عضو با بالاترین انرژی جذب شده) در سازه های موجود، سازه ها را ضعیف نموده و مجددا سازه های جدید با استفاده از تحلیل استاتیکی خطی آنالیز شدند. با مقایسه خروجی های بدست آمده از سازه های پایه و ضعیف شده مشاهده شد با حذف عضو بحرانی نسبت تنش برای همه اعضاء افزایش نمی یابد و همچنین سیستم مهاربند همگرا از درجه نامعینی بالایی برخوردار هست به نحوی که می توان با چیدمان صحیح این نوع مهاربندها برای ساختمان های نامنظم هندسی نیز ضریب نامعینی را برابر یک منظور کرد و از افزایش 20 درصدی نیروی زلزله در طراحی جلوگیری کرد.

کلیدواژه ها

ضریب نامعینی، قاب های فولادی مهاربندی شده، مهاربند همگرا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.