مروری بر قابلیت کاربرد ماسه ریخته گری در تولید بتن بازیافتی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM02_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1656
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کاتبی

عضو هییت علمی گروه مهندسی عمران مدیریت ساخت، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

امیر مسعود صالحی

استادیار گروه مهندسی عمران مدیریت ساخت، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

فاطمه کشاورز

دانشجوی - کارشناسی ارشد رشته عمران- مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

چکیده

صنایع ریخته گری فلزات آهنی و غیر آهنی سالانه چندین میلیون تن محصولات جانبی در جهان تولید می کنند. در ریخته گری چندین بار ماسه را بازیافت و مجدد استفاده می کنند که این عمل در ایران تا حداکثر 2 بار صورت می گیرد و هنگامی که ماسه ها در اثر تخریب حرارتی بیش از حد ریز می گردند و دیگر قابل استفاده مجدد نمی باشند، از فرآیند ریخته گری حذف و تبدیل به ضایعات ماسه ریخته گری می شوند. ضایعات ماسه ریخته گری 2(WFS) حاوی رزین، پودر ذغال و بنتونیت می باشد که قابل حل در آب بوده و در اثر دفع نامناسب، باعث آلودگی محیط زیست می گردند. از طرف دیگر کمبود فضاهای دفن زباله و افزایش هزینه های آن و فشارها و محدودیت هایی که از سوی سازمان های محیط زیستی به صنایع ریخته گری اعمال می شود؛ بازیافت و بهره برداری از ضایعات صنعتی را در برابر دفع آن، تبدیل به یک پیشنهاد جذاب نموده است. مقالات منتشر شده بیانگر آن است که WFS می تواند در ساخت مواد کم مقاومت کنترل شده 3(CLSM) ، بتن، ملات، روسازی ها، بتن آسفالتی و بلوک بتنی استفاده شود. مقاله حاضر با هدف مقایسه ی نتایج کاربرد ماسه های ریخته گری ایرانی و خارجی در بتن، با بررسی تحقیقات منتشر شده، خلاصه ای از نتایج کارایی، خصوصیات مکانیکی بتن شامل؛ مقاومت فشاری، مقاومت کششی ، مدول الاستیسیته و دوام بتن شامل؛ مقاومت سایشی، جذب آب و سرعت امواج فراصوتی (اولتراسونیک) را ارایه نموده است.

کلیدواژه ها

بتن بازیافتی، ضایعات ماسه ریخته گری، مقاومت فشاری، مقاومت سایش، جذب آب، سرعت امواج فراصوتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.