بررسی سیستم BIM در مدیریت دوباره کاری پروژه های ساختمانی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
- کد COI اختصاصی: SECM02_131
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 910
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد ،رشته مهندسی عمران مدیریت ساخت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان
استادیار دانشگاه صنعتی سیرجان
گروه عمران، دانشکده فنی مهندسی واحد لامرد، دانشگاه آزاد اسلامی، لامرد، ایران
چکیده
بطور خلاصه می توان گفت که پیشینه تحقیقات انجام شده در زمینه سیستم مدلسازی اطلاعات ساختمان ( BIM ) دارای چهار بخش اصلی طراحی اصلی، روش دوبعدی CAD اولیه، روش های متداول، طراحی، مدلسازی اطلاعات ساختمان می باشد. مفهوم مدلسازی اطلاعات ساختمان ( BIM ) در درجه اول ایجاد شکل دیجیتال سه بعدی از یک ساختمان و بیان ویژگی های ذاتی آن است. مدلسازی اطلاعات ساختمان فرایند و عملکرد مجازی طراحی و ساخت و ساز یک پروژه در سراسر چرخه حیات آن پروژه است. کلیه فعالیت های مدیریت ساخت، براساس اسناد و قراردادها به دو مقوله نقشه ها و مشخصات وابسته هستند، به این صورت که در این فعالیت ها، کمیت کار به کمک نقشه ها و کیفیت آن با بهره گیری از مشخصات فنی تعریف می گردد. در واقع معیارهای ارزیابی عملکرد پیمانکاران در پروژه های عمرانی براساس این دو مقوله تعیین می گردد. با علم بر اینکه در روش مرسوم مدیریت ساخت، از یکسو نقشه ها و مشخصات به صورت جداگانه ارایه می گردند و از سوی دیگر نقشه های اجرایی گروه های مختلف طراحی، به صورت جداگانه ولی هماهنگ با یکدیگر تهیه می شوند، ممکن است مشکلات فراوانی در تمامی مراحل انجام پروژه دامن گیر تیم های درگیر در پروژه شود. مشکلات این روش بر همگان آشکار بوده و شاید برخی از بدترین آنها، عدم هماهنگی ها، اشتباهات و دوباره کاری ها در پروژه باشد که علاوه بر بالا بردن هزینه ساخت، نهایتا منجر به پایین آمدن کیفیت کار نیز خواهد شد.کلیدواژه ها
تعمیر، قرارداد، ساختمان، مدیریت، BIMمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.