بررسی تاثیر آلیاژ حافظه دار (SMA) بر روی رفتار اتصال تیر به ستون تحت بارگذاری سیکلی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
- کد COI اختصاصی: SECM02_082
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 996
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه
استادیار گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه
چکیده
سیستم های هوشمند در سازه های مهندسی سیستم هایی هستند که به طور خودکار قابلیت انطباق رفتار سازه در پاسخ به بارگذاری غیرمترقبه را دارا می باشند، تا بدین وسیله ایمنی، افزایش عمر و کارایی سازه تامین گردد. یکی از فناوری های جدیدی که امکان دستیابی به این اهداف را میسر می سازد، ساخت و توسعه مواد هوشمند است. آلیاژهای حافظه دار شکلی نمونه هایی از این مواد هستندکه خاصیت سوپر الاستیک دارند. یکی از زمینه های کاربرد این مواد درکنترل غیرفعال سازه ها، استفاده از آنها بصورت اتصالات پیچ و مهره می باشد. استفاده از مواد سوپرالاستیک در این نوع سیستم های استهلاک انرژی، باعث افزایش شکل پذیری شده و مهمتر از همه قابلیت بازگردانندگی ایجاد می نماید و در نتیجه عملکرد لرزه ای قابل قبولی از خود نشان می دهند. در این مقاله به منظور بررسی رفتار لرزه ای اتصال تیر به ستون فولادی، اتصالات تیر به ستون مجهز به آلیاژ حافظه دار شکلی و همچنین اتصال پیچی با استفاده از پیچ پر مقاومت، از نرم افزار ABAQUS برای تحلیل غیر خطی چرخه ای استفاده گردیده است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که اتصال تیر به ستون مجهز به آلیاژ حافظه دار شکلی دارای خاصیت جذب انرژی بالایی بوده، و نیز خاصیت برگشت پذیری بالایی را دارا می باشد لذا قابلیت بازیابی شرایط اولیه و کاهش تغییرشکل های پسماند را دارد.کلیدواژه ها
آلیاژ حافظه دار شکلی، اتصالات فولادی، بازیابی تغییر شکل های پسماندمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.