ساختمان های سبز و نقش آن در مدیریت هوشمند مصرف انرژی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF01_1731
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3094
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا پاک فطرت

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشگاه اصفهان

مهدی اسلامی

دانشجوی دکتری مکانیک تبدیل انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب و کارشناس تاسیسات معاونت فنی و شهرسازی شهرداری شیراز

چکیده

امروزه رشد روزافزون جمعیت شهرها و محدودیت های ناشی از مصرف سوخت های فسیلی از یک سو و از سوی دیگر مشکلات به وجود آمده از قبیل گرمایش زمین، تغییرات آب و هوایی و تخریب لایه اوزون، سبب به وجود آمدن مشکلات زیست محیطی گسترده و به طور کلی تغییرات اکوسیستمی فراوانی در سطح کره زمین شده است. از این رو، استفاده از فناوری های نوین، منجر به بالاتر رفتن بازده و جلوگیری از هدر رفتن انرژی به ویژه در بخش ساختمان که طبق آمار منتشر شده، بیشترین میزان مصرف انرژی در جهان را به خود اختصاص داده است، خواهد شد .به همین دلیل ، توجه هر چه بیشتر به استفاده از این تکنولوژی ها در ساختمان ها ، با توجه به مبحث 19 مقررات ملی ساختمان الزامی بوده و سبب کاهش و بهینه سازی مصرف انرژی خواهد شد. در همین راستا پژوهش های جدید ، منجر به تعریف رویکرد جدیدی از ساختمان ها با عنوان ساختمان های سبز شده است،که در یک تعریف ساده به ساختمان هایی اطلاق می شود که میزان مصرف انرژی در آن با استفاده از تکنولوژی های گوناگون تا حد زیادی نسبت به ساختمان های معمول کاهش یافته و مصرف انرژی اولیه آن ها نیز با استفاده از منابع تجدیدپذیر و پاک موجود تامین می شود .در پژوهش حاضر، با توجه به اهمیت مباحث انرژی،محیطی و اکولوژیکی در بحث رشد و توسعه به بررسی تاثیر ساختمان های سبز و تکنولوژی های موثر در این ساختمان ها در مدیریت و کاهش مصرف انرژی پرداخته شده است.و در پابان این نتیجه حاصل شد که استفاده از این تکنولوژی ها در بلند مدت با توجه به کمبود منایع انرژی در آینده، می تواند بسیار مقرون به صرفه بوده و نقش مهمی را در کاهش و بهینه سازی مصرف انرژی ایفا نماید.

کلیدواژه ها

سوخت فسیلی،ساختمان سبز،تغییرات اکوسیستمی ،انرژ5ی تجدیدپذیر،کاهش مصرف انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.