تبیین رهنمودهای طراحی شهری بر مبنای مولفه های منظر بصری مطلوب شهری (نمونه موردی بلوار شهید بهشتی شهر تویسرکان )

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF01_1728
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 698
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا علی محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

چکیده

شهر تجلی حیات انسان است که در زمان و مکان تبلور می یابد. منظر شهری به عنوان چشم انداز اصلی جریان زندگی جمعی در شهر باید همواره سرزندگی خود را حفظ نماید و برای داشتن تنوع در وقایع شهری و در طول شبانه روز، انعطاف از ویژگی های اساسی آن به شمار می رود. این منظر باید با ایجاد فضایی خاطره انگیز و ایمن برای شهروندان همواره انگیزه های جدی جهت حضور، نظارت و نگهداری را برای آنها به وجود آورد. در این پژوهش باز شناسی خیابان به عنوان یک فضای عمومی راهکاری برای سرزندگی و بهبود شرایط زیست محیطی در شهر ها مد نظر قرار گرفته و بر همین مبنا در کنا هدف اصلی یعنی تبین رهنمودهای طراحی شهری بر مبنای مولفه های منظر بصری مطلوب شهر برای بلوار شهید بهشتی تویسرکان ، در پی دستیابی به هدف تدوین چارچوب ها و معیارهای سنجش مولفه های منظر بصری مطلوب در بلوار شهید بهشتی هستیم روش تحقیق در این پژوهش از نوع تحلیلی- تبیینی میباشدکه سعی دارد با شناخت دقیق محدوده بلوار شهید بهشتی در شهر تویسرکان و ارایه روش هایی برای بررسی ویژگی های منظر بصری مطلوب و پیاده کردن آن در طراحی بلوار شهید بهشتی باعث ارتقا کیفیت کالبدی ، عملکردی ، بصری و معنایی آن شود مشخص میشود تاثیرات ادراکی منظر در واقعیت و از همه تاثیر گذار تر آن چیزی است که کاربران میبینند و به عبارت دیکر در رتبه اول منظر عینی با رتبه2,93 فریدمن میباشد که نشان دهنده اهمیت عینت در ادراک منظر و ساختار کالبدی شهر و در این تحقیق بلوار شهید بهشتی میباشد و در رتبه دوم کیفیات بصری با رتبه2,79 فریدمن میباشد که نشان دوباره ساختار های بصری و کیفیات بصری در فضاهای شهری است پس میتوان نتیجه گیری کرد در مفهوم منظر و به خصوص منظر مطلوب مهمترین شاخص ها عینیت یک باره و بدون انقطاع در کاربران است که این خود کاملا برعکس مفاهیمی مانند رنگ تعلق و حس مکان میباشد که این مفاهیم در اولویت ادراکات قبلی را مدنظر قرار میدهند.

کلیدواژه ها

طراحی شهری ، مولفه ، منظر بصری ، منظرمطلوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.