مناسب سازی فضاهای شهری با تاکید بر نیازهای افراد ناتوان و معلول مطالعه موردی : شهر آمل
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: CAUCONF01_1714
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 426
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
چکیده
مناسب سازی فضاهای شهری، برای معلولان جسمی و عابرین پیاده، از جمله رویکردهای عدالت محورانه در برنامه ریزی و مدیریت شهری معاصر محسوب می شود .با وجود این بسیاری از عرصه های عمومی شهری همچون گذرگاه ها، پارک ها و مراکز شهری در اغلب شهرهای ایران نظیر شهر آمل با معضل نامناسب بودن فضا برای استفاده معلولان و عابرین پیاده مواجه اند.مناسب سازی فضاهای عمومی را در این پژوهش برای این قشر مدنظر قرار داده ایم . این پژوهش باتوجه به نوع هدف، توسعه ای- کاربردی و از نظر ماهیت و روش، از نوع تحقیقات توصیفی، تحلیلی - میدانی است. جامعه آماری این شامل دو بخش کالبدی و انسانی می شود که بخش کالبدی فضاهای شهری در سطح شهر آمل و بخش انسانی آن شهروندان و کارشناسان تشکیل می دهند. نتیجه حاصل از پژوهش نشان می دهد : شهرآمل دارای مسایل و مشکلات فراوان در شرایط بحرانی در حوزه پیاده رو است و مجموع این عوامل فضای آشفته، ناسالم و فاقد ایمنی و راحتی را برای گروه های مختلف اجتماعی، بویژه معلولان و جانبازان در این فضا ایجاد کرده است.و مسیولین و مدیران شهری باید نگاه ویژه به مسیله داشتند.کلیدواژه ها
مناسب سازی فضا، معلولان، پیاده راه، شهر آملمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.