نقش مسوولیت پذیری مردم در ارتقا کیفیت فضاهای شهری نمونه موردی : پارک ملت ارومیه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF01_1706
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 544
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمومن فوادمرعشی

مربی دانشگاه غیردولتی علم و فن ارومیه پژوهشگر دکتری شهرسازی دانشگاه لیسبون،

سحر تیمورزاده دیدانی

دانش آموخته مهندسی شهرسازی دانشگاه پیام نور مرکز ارومیه،

نیما بایرام زاده

باشگاه پژوهشگران و نخبگان، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران،

چکیده

فضای شهری به عنوان بستر شکل گیری تعاملات اجتماعی افراد، نقش بسیار مهمی در برنامه ریزی و طراحی شهری دارد. ارتقاء شاخصه های کیفی اینگونه فضاها، موجب بهبود روابط بشری در فضاهای عمومی می شود و همچنین کیفیت زندگی شهری را بهبود می بخشد و با ارتقا کیفیت فضاهای شهری عمر فضا افزایش می یابد و می تواند برای نسل های بعدی استفاده شود همچنین فضاهای شهری بدون حضور مردم کالبدی بیش نیستند و ارزش خاصی ندارند. فضاهای شهری عمومی در زمره فضاهایی هستند که میزان حضور پذیری مردم در آنها به بیشترین حد خود می رسد و با توجه به این امر می توان نتیجه گرفت که توجه به کیفیت این فضاها در الویت باید قرار گیرد در این بین حس مسوولیت پذیری می تواند باعث کاهش صدمات مردمی به این فضاها شود همانگونه که فرد نسبت به منزل خود حس مسوولیت پذیری دارد می تواند نسبت به فضاهای شهری نیز حس مسوولیت پذیری داشته باشد تا از میزان افرادی که به وندالیسم شهری روی می آورند کاهش یابد. نتایج حاکی از آن است که میزان حس مسوولیت پذیری در مردم با میانگین 3.9 نشان دهنده مسوولیت پذیری متوسط رو به بالا می باشد همچنین این میانگین نشان دهنده تایید شدن فرض می باشد. در نهایت نیز بهترین راهکار ارایه شده آموزش در مدارس از سنین کم می باشد و با توجه به مقدار ضریب اسپیرمن که بین 0.3 تا 0.5 می باشد که بیانگر رابطه متوسط مستقیم میان این دو مسوولیت پذیری و کیفیت فضای شهری می باشد

کلیدواژه ها

مسوولیت پذیری، کیفیت، فضاهای عمومی شهری، پارک ملت، ارومیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.