ارزیابی کاربرد معماری هوشمند در طراحی شهرهای جدید با تاکید بر افزایش کیفیت محیط زیست در نظام شهری کشور

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF01_1624
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 741
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران رضائی زاده مهابادی

مدرس دانشگاه ایوانکی

مهشید داب

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه ایوانکی

چکیده

توسعه سریع شهری در شهرهای جدید، در چند دهه اخیر زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده و باعث ناپایداری محیط زیست شده است. صاحب نظران این حوزه با افزایش حجم مسایل و معضلات به وجود آمده در شهرها، نظریه توسعه پایدار را به عنوان عاملی نجات بخش برای حفاظت از محیط زیست مطرح کردند. در حال حاضر یکی از مشکلات اساسی پیش روی برنامه ریزان حوزه های شهری، چگونگی اعمال سیاست ها و پیاده سازی برنامه های پایدار در شهرهاست. به همین دلیل در دهه های اخیر رویکرد انسان گرایانه به کیفیت محیط زیست شهر و فضاهای شهری در مقابل رویکردهای فنی، تخصصی به کیفیت محیط، مورد تاکید و تمرکز جدی صاحب نظران قرار گرفته است. به همین منظور نقش برنامه ریزی و طراحی به منظور دستیابی به شهرهای پایدار از جایگاه تاثیرگذاری برخوردار می باشد . معماری هوشمند نگرش جدید برخی از مهندسین معمار به آینده ساختمان سازی در جهان است، ساختمان هایی که قادرند خود را با شرایط محیطی داخل و خارج بنا تطبیق دهند. چنین ساختماهایی که در تقلید از سیستم واکنش موجودات زنده ساخته می شوند، قادرند در پاسخ به شرایط مختلف جوی مانند وزش باد، گرما و سرمای بیش از حد و تغییر تابش نور خورشید عکس العمل نشان دهند و یا در داخل ساختمان با مشاهده موردی چون تجمع بیش از اندازه جمعیت، تغییراتی در ابعاد و اندازه از خود بروز دهند. در این راستا پژوهش حاضر با روش توصیفی-تحلیلی ضمن اشاره به شاخصه های هوشمندسازی ساختمانها بر آن است که با فراهم کردن اطلاعات تحلیلی راهکاری موثر جهت بهبود کیفیت محیط زیست را با نگرش به شهرسازی نوین ارایه دهد.

کلیدواژه ها

شهرهای جدید ، ساختمانهای هوشمند ، کیفیت زیست محیطی ، شهرهای پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.