ارزیابی اجرای سیاست مسکن مهر و سنجش میزان رضایت اززندگی با تاکید بر دیدگاه شهروندان نمونه موردی : مسکن مهر گلبهار

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF01_1615
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام نوری ایمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، گروه شهرسازی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

رشد سریع شهرنشینی پس از انقلاب صنعتی ،دولتها را در تامین مسکن شهرنشینان ناتوان ساخته است . برای عملکردصحیح مسکن و واحدهای مسکونی در هر منطقه از کشور، بایستی واحدهای مسکونی با خصوصیات سنتی و خلق و خوی مردم، وضعیت آبوهوایی منطقه، تعداد افرادی که در واحدهای مسکونی سکنی میگزینند، جنس ساختمان واحدهای مسکونی و نیازهای افراد خانوار از یک مسکن راحت که با خصوصیات اجتماعی و اقتصادی آنها وفق دهد، منطبق باشد. ایجاد واحدهای مسکونی بایستی با تغییرات رونق زندگانی مردم و با امکانات اقتصادی مملکت، چه از نظر میزان سرمایه گذاری دولت در بخش مسکن و چه از نظر سایر منابع مانند: میزان زمین، نیروی انسانی، مصالح ساختمانی و ... هماهنگ باشد .تامین مسکن اقشار کم درآمد یکی از مسایل عمده در نظام برنامه ریزی کشورهای مختلف و به ویژه کشورهای در حال توسعه است. در اصول 31 و 43 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد وخانواده ایرانی دانسته شده و همچنین در این زمینه اولویت به اقشار محروم و کارگران داده شده است.طبیعتا هر یک ازدولتها نیز به تبیین سیاستها و راهبردهایی درزمینه ساماندهی بازار مسکن و با تمرکز بر تامین مسکن به ویژه برای اقشار کم درآمد پرداختهاند؛ سیاستهایی چون واگذاری زمین رایگان دولتی، فروش متری مسکن، واگذاری مسکن به صورت اجاره به شرط تملیک، حمایت از انبوه سازان، حمایت از مسکن اجاره ای، واگذاری حق بهره برداری طولانی مدت از زمین و... . پژوهش حاضر از نوع کاربردی است و روش انجام پژوهش توصیفی تحلیلی است . همچنین روش گرد آوری اطلاعات بهصورت میدانی است . محور و اساس کار در این پژوهش استفاده از پرسشنامه و روش مصاحبه است

کلیدواژه ها

مسکن مهر ، شهروندان ، رضایت از زندگی ، گلبهار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.