معماری پایدار و بررسی نمودهای آن در خانه های تاریخی گرگان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF01_1326
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 544
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی احمدی

مدرس موسسه آموزش عالی لامعی گرگانی، گرگان

چکیده

هنوز چند دهه از توجه ویژه جهانی به مفهوم پایداری در علوم و سیاستهای کلان جهانی، ملی و منطقهای، به خصوص معماری نگذشته است و تاریخ نشان داده است وقتی یک اثر یا یک شیء برقانون طبیعت (فنا و نیستی) فایق می آید (از طریق تعامل،همزیستی و پایداری) و نام میراث را به خود میگیرد، از نظر انسان فانی، بسیار ارزشمند و درخور توجه است و این چیرگی انسان را به تکاپو برای کشف اکسیر بقاء وا میدارد و چنانچه بتواند این مولفه را کشف و در آثار خود نمود دهد میراثی از خود را برای آیندگان به جای گذاشته است. با اطلاعاتی که از تاریخ معماری ایران بدست آمده، معلوم شده است که اصولی ریشه دار و با اهمیت ( و البته همسو با اصول معماری پایدار) در معماری گذشته وجود داشته است که سینه به سینه و از استاد به شاگرد انتقال یافته و در عین التزام زمانه در بره های از تاریخ غدارانه نادیده گرفته شده است. این پژوهش به روش توصیفی و جمع آوری اطلاعات از طریق کتابخانه ای وکاوشهای میدانی به بررسی ریشه ها و اصول معماری پایدار در طراحی و اجراء خانه های تاریخی شهرستان گرگان پرداخته و در خلال این تحقیق به مستنداتی دال بر آگاهی معمار از این اصول و بکاربستن آن در این اثر دست یافتهاست. امید است با معرفی و نحوهی کاربرد این اصول و کشف و برساو نمودن این حلقه نادیده گرفته شده، گامی در جهت اعتلای معماری این منطقه ودر نهایت معماری ایران برداشته شود.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، معماری گرگان، معماری و توسعه پایدار، معماری اقلیمی، خانه های تاریخی گرگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.