نقش مضامین تشیع برالگوهای کالبدی معماری صفوی بانگاهی بر مدرسه ی خان شیراز
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: CAUCONF01_1318
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 679
نویسندگان
دانشجوی کارشناس ارشدمعماری دانشگاه آزاد اسلامی واحدآبادان
دانشجوی کارشناس ارشدمعماری دانشگاه آزاد اسلامی واحدآبادان
مربی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحدآبادان
چکیده
تفکر تعقلی شیعی به عنوان عنصری متمایز از سایر اندیشه های مذهبی باعث تجلی حضور تازه ای در کالبد معماری مکتب اصفهان گردید و باعث تشخص و پیشرفت هنر و معماری در دوره ی صفوی ، نسبت به دیگر دوره ها شد و به گونه ای غایت اصلی فلاسفه و معماران آن دوره قرار گرفت که توانست جایگاه خود را در نظام معنایی و مفاهیم ظاهری و باطنی تا عصر معاصر حفظ کند. در دوره ی صفوی با رسمی شدن تشیع و تبدیل شدن آن از اقلیت به اکثریت؛ الهامات ربانی و حکمت شیعی با سنت و اصالت ایرانی در هم آمیخته شد و در تمام ابعاد گوناگون زندگی به ویژه زندگی شهری و معماری ایران تاثیر خود را بر جای گذاشت و هویت تازه ای به بناهای این دوره با تاکید بر نقش مکان های در ارتباط با مذهب ، چون مسجد و مدرسه بخشید. پژوهش حاضر سعی دارد تا با اتکا به مفاهیم و مضامین تشیع، معماری مدرسه ی خان شیراز را در حیطه ی تفکر تعقل شیعی مورد بررسی قرار داده و شاخصه ها و ویژگی های کالبدی آن را آشکار سازد. دراین مهم با روش تحقیق توصیفی- تحلیلی ابتدا منابع مکتوب مرتبط با موضوع جمع آوری، اطلاعات مورد نیاز استخراج و سپس با بررسی الگوهای کالبدی و عناصر شیعی به کار گرفته شده در مدرسه ی خان شیراز اطلاعات استخراج گردید. در این دوره الگوهای ایرانی- اسلامی به طور شاخصی به کار گرفته می شوند که مدرسه ی خان شیراز به عنوان نمونه قابل بررسی می باشد.کلیدواژه ها
مذهب ، معماری شیعی ، معماری دوره ی صفوی، مدرسه ی خان شیرازمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.