بررسی و شناخت عوامل موثر در طراحی ساختمانهایی با انرژی صفر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF01_1256
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 808
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس غفاری

استادیار دانشکده هنر تبریز، تبریز ، ایران

زهره عباس زاده

دانشجوی دکتری معماری، گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جلفا ، جلفا ، ایران

محمدحسین اسلامپور

دانشجوی دکتری معماری، گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جلفا ، جلفا ، ایران

چکیده

ساختمانها تاثیر زیادی بر محیط و مصرف انرژی دارند. انرژی که دربخش ساختمان به مصرف می رسد به سرعت درحال افزایش است. ساختمان بدون مصرف انرژی، اصطلاحی می باشد که به صورت بهینه استفاده از تکنولوژی انرژی های تجدید پذیر موجود در بازار را با تکنیک های ساخت و ساز بهینه به صورت هنرمندانه ای ترکیب می کند. ویژگی منحصربه فرد چنین ساختمانهایی این است که خالص مصرف انرژی سالانه آن صفر باشد. بر این اساس ساختمان انرژی صفر با هدف کاهش مصرف انرژی و جبران انرژی مصرف شده از طریق تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر و پاک طراحی می شود. در طراحی ساختمان انرژی صفر علاوه بر رعایت موارد معمول در ساختمانهای متداول، موارد ویژه دیگری نیز باید در نظر گرفته شود. از آنجا که انرژی مصرف شده در این ساختمان باید با استفاده از انواع روشهای ممکن تولید و تامین گردد، بنابراین در طراحی ساختمانهای انرژی صفر باید اصولی مد نظر قرار گیرد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم. در این مقاله سعی شده تا با تعریف ساختمانهایی بامصرف انرژی صفر و نیز قابلیت های ساختمان هوشمند انرژی صفر، به بررسی عوامل موثر در طراحی ساختمانهایی با انرژی صفر پرداخته شود امید است با رعایت اصول طراحی ساختمانهایی با انرژی صفر توسط مهندسین شاهد پیشرفت هرچه بهتر کشور عزیزمان ایران باشیم.

کلیدواژه ها

انرژی صفر، طراحی ساختمان، انرژی های تجدیدپذیر، حفاظت انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.