اصول طراحی مکتب ارگانیک در معماری طبیعت گرا

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF01_1189
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2850
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیلوفر فرازی

گروه معماری،واحد اردبیل،دانشگاه آزاد اسلامی،اردبیل،ایران.

علی جوان فروزنده

گروه معماری،واحد اردبیل،دانشگاه آزاد اسلامی،اردبیل،ایران

چکیده

انسان در طول تاریخ همواره تلاش نموده است تا به نحوی با طبیعت ارتباط برقرار کند.هدف از این تحقیق بررسی بنیادین تاثیر مکتب ارگاتیک در خلق فضای معمارانه ومطالعات در جهت شناختن ارزش های آن می باشد. ارگانیک ضرورت تقلید هنر از طبیعت در زمینه دگردیسی مواد بی جان به یک موجود زنده را گویند.ارتباط معماری با ارگانیسم های طبیعی از طریق رابطه ارگانیسم ها با محیط خود,وابستگی بین ارگان ها با یکدیگر,رابطه بین فرم و عملکرد و اصل حیات می باشد. با وجود ارتباط دایم انسان با طبیعت این رابطه همواره به یک صورت نبوده است که این ,خود سبب به وجود آمدن گرایش های متفاوتی در نحوه ی برخورد انسان با طبیعت اطرافش شده است .در ارتباط با نحوه ی نگرش و تعامل انسان با طبیعت مکتب های مختلف طبیعت گرایی در غرب همچون معماری ارگانیک,ارگانی تک,بیونیک,معماری سبز و فراکتال شکل گرفتند که هر کدام در پی پاسخ به نوع دیدگاهشان به طبیعت بوده است ابتدا مطالعات کتابخانه ای پیش زمینه ورود به بحث و شناخت نسبت به پرسش تحقیق را فراهم می آورد.پاره ای از اطلاعات موجود به صورت اسناد با این روش گردآوری می شود. در این مرحله پس از گردآوری داده های مرتبط با موضوع و پس از ارزیابی,تجزیه و تحلیل صورت می گیرد.با بررسی و جمع بندی مولفه های این مکتب طبیعت گرایی ,می توان گفت که به پنج عامل و فاکتور مهم.1اقلیم و انرژی.2سازه.3فرم. 4هندسه.5مصالح, تقسیم شده و بسته به نگرش,رویکردهای مختلفی در بکارگیری و تاثیرپذیری از مولفه ها وجود دارد.

کلیدواژه ها

طبیعت,طبیعت گرایی,معماری,معماری ارگانیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.