عوامل موثر پدافند غیر عامل در طراحی مجتمع ایستگاهی مترو

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF01_0834
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 852
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، فارس، ایران،

شهرزاد شهریاری

هیات علمی گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، فارس، ایران،

چکیده

در دنیای توسعه یافته، امروزه تثبیت جمعیت مورد توجه خاص برنامه ریزان قرار گرفته تا بدین وسیله بدور از آلودگی صوتی و زیست محیطی شهرهای سنتی، خود را به شهرهای مدرن تبدیل کنند. آن ها اولین قدم را انتقال حمل و نقل عمومی به زیرزمین از طریق توسعه مترو می دانند تا امکان آزادسازی فضاهای شهری فراهم گردد. از سوی دیگر با توجه به رشد سریع جمعیت و شهرنشینی، بحران های شهری به طور نگران کننده ای زیاد خواهند شد. آنچه مسلم است این که جمعیت زیاد و متراکم شهرها سرانجام به افزایش خسارت های ناشی از این حوادث منجر می شود. از آنجایی که خطوط قطار شهری شیراز در حال طراحی و احداث می باشند و با توجه به آمار داده شده، جمعیت استفاده کنندگان متروی شیراز رو به افزایش است، انتظار میرود مجتمع های ایستگاهی در نظر گرفته شده در خطوط جدید، مرکز تجمع عده ی کثیری از شهروندان شیراز شوند. لذا حفظ جان این تعداد از هموطنان در برابر حوادث طبیعی و یا مصنوعی از دیگر ضروریات توجه به پدافند غیر عامل در پروژه های حساس می باشد. در این پژوهش، با توجه به اصول و قواعدی که در پژوهش های پیشین تاثیر طراحی معماری در پدافند غیر عامل را نشان می دهد، سعی در ارزیابی و مشخص کردن میزان تاثیر این عوامل کرده ایم. برای این کار گردآوری اطلاعات با روش کتابخانه ای، اینترنتی و تحقیقات میدانی صورت گرفته و پس از آن اطلاعات دسته بندی شده در قالب یک پرسشنامه در اختیار متخصصین مربوطه قرار داده شده و نتایج حاصل نشان می دهد چه روش هایی از پدافند غیر عامل در سطوح عمل معماری موثر هستند .

کلیدواژه ها

بحران، پدافند غیر عامل، مجتمع ایستگاهی، مترو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.