تشخیص محل آسیب در قاب های چند دهانه ای بتنی با استفاده از تبدیل موجک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF01_0692
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا محمدی زاده

استادیار دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه هرمزگان،

ساسان صولت

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه هرمزگان،

چکیده

پایش سلامت سازه ها درده ه های اخیر به دلیل افزایش نیاز به نظارت دایم سازه ها به زمینه ی تحقیقاتی مناسبی تبدی لشده است. تشخیص آسیب در سازه ها به روش محلی امری هزینه بر و غیر موثر محسوب می شود. استفاده از روشی موثر جهت شناسایی آسیب های رخ داده در سازه و یافتن محل آن ضروری به نظر می رسد تا بتوان از گسترش خرابی در سازه جلوگیری کرد و سطح ایمنی و خدمت پذیری سازه را افزایش داد .هر تغییر هرچند کوچک در سختی سازه سبب تغییری در پاسخ سازه می شود. در بررسی خروجی پاسخ سازه های قاب بتنی سالم و ناسالم تحت بارگذاری های مختلف، مشاهده می شود که تغییرات در نمودارهای به دست آمده از پاسخ های قاب سالم و ناسالم بسیار جزیی است و نمی توان از آن برای کسب اطلاعات در خصوص آسیب رخ داده در قاب های بتنی استفاده نمود. برای شناسایی و تعیین محل آسیب در قاب های بتن مسلح از تبدیل موجک استفاده می شود. آنالیز تبدیل موجک با استفاده از قابلیت تجزیه سیگنال ها به زمان و فرکانس، روشی نوین برای پردازش سیگنال ها را ارایه می دهد که قادر است بصورت ابزاری بزرگ نما برای شناسایی تغییر کوچک ایجادشده در سازه استفاده شود .درروش تبدیل موجک فرض می شود که محل آسیب و یا ناپیوستگی در سازه مشخص شده باشد. در این مطالعه با استفاده از تبدیل موجک و مقایسه پاسخ جابجایی قاب ها به تشخیص آسیب در قاب های بتن مسلح سالم و ناسالم 3 طبقه پرداخته شده است. با استفاده از تیوری موجک به خوبی میتوان به محل های آسیب دست یافت.

کلیدواژه ها

پاسخ سازه ، سازه سالم، سازه ناسالم، پردازش سیگنال، تبدیل موجک، تشخیص آسیب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.