آشنایی با استانداردهای روانشناسی در ارگونومی فضاهای آموزشی رشته- های هنر نمونه موردی دانشکده معماری ، شهرسازی و هنر دانشگاه ارومیه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF01_0545
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 913
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مصیب زاده

دکتری معماری عضو هییت علمی دانشکده معماری شهرسازی و هنر دانشگاه ارومیه،

سارا والی بلوچ

دانشجوی ارشد معماری دانشگاه ارومیه

کمال روح پرور

دانشجوی ارشد معماری دانشگاه ارومیه

حمیدرضا داوودآبادی فراهانی

دانشجوی ارشد معماری دانشگاه ارومیه

چکیده

علم ارگونومی علمی نسبتا نوپاست که در چند دهه اخیر مورد توجه قرار گرفته است و حوزه های مختلفی از علوم را شامل میشود. هدف اصلی این علم نه بالا بردن سود بلکه ارتقا راندمان کار ، جلوگیری از آسیبهای جسمی و روحی و خستگیهای ناشی از کار است. این علم به سلامت افراد توجه داشته و قواعدی را برای به حداقل رساندن آسیبهای ناشی از کار ارایه میدهد. روانشناسی یکی از جنبه های علم ارگونومی است که به نسبت نوع کار صورت گرفته در آن مکان اهمیت آن کاهش یا افزایش پیدا میکند. در این تحقیق قصد بر آن بوده که جنبه های رعایت یا عدم رعایت علم ارگونومی در دانشکده های هنر ایران و به صورت موردی در دانشکده معماری، شهرسازی و هنر دانشگاه ارومیه مورد بررسی قرار گیرد و نقاط قوت و ضعف را تا حدودی روشن کند .در این تحقیق از روش مطالعه میدانی و کتابخانه ای برای گردآوری اطلاعات استفاده شده است. در روش میدانی با حضور مداوم و مرتب در محیط مذکور به مشاهده، بررسی و مطالعه مستقیم رفتار استفاده کنندگان و کیفیت بهره برداری و درک تجربه آنان از محیط پرداخته شده است. یافته های پژوهش نشان میدهد که ارگونومی و نحوه بهره برداری از ابزارها و امکانات محیط مورد مطالعه از لحاظ روانشناختی در سطح کیفی مناسبی قرار نداشته و تاثیر مطلوبی برکاربران و استفاده کنندگان آن ندارد.

کلیدواژه ها

ارگونومی، روانشناسی محیطی، سلامت روان، دانشکده هنر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.