ارزیابی قراردادهای بین المللی با شرایط عمومی پیمان از منظر مدیریت دعاوی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF01_0378
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 941
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد صادقیان

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران،مهندسی مدیریت ساخت ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه

بهمن سلامی

استادیار گروه عمران _مدیریت ساخت دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه

امیرنوید عمید

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران،مهندسی مدیریت ساخت ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه

چکیده

پروژه های عمرانی یکی از با اهمیت ترین عوامل تاثیر گذار در توسعه ی اقتصادی و رونق کسب و کار در هر جامعه ای می باشد . دعاوی و اختلافات همواره باعث بالا رفتن بودجه و هزینه های اجرایی شده و از همین روی این واژه برای کارفرمایان پروژه در صنعت ساختمان ناخوشایند می باشد . حجم گسترده ای از پرونده های مطروحه در مراجع قضایی به دعاوی پروژه های عمرانی اختصاص دارد که متاسفانه راه کار مشخص و مناسبی که بطور نظام مند بوسیله آن بتوان به این معضلات و اختلافات رسیدگی و پایان داد ، وجود ندارد. چنانچه رویکرد پیمان ها از کارفرما محور به پروژه محور تبدیل شود میتوان ابتدا از بوجود آمدن اختلافات پیشگیری نمود و در ادامه با مکانیزمی طراحی شده ، هرگونه ادعا و اختلاف بوجود آمده بین پیمانکار و کارفرما در حداقل زمان ممکن ، قابل رسیدگی و حل وفصل گردد. در این نوشتار با بررسی و تحلیل برخی مواد فصل دوم شرایط عمومی پیمان و مفاد آن با مقایسه با شرایط قراردادهای بین المللی JCT و ICE وفیدیک ، و بیان کمبودها و ابهامات از دیدگاه مرتبط ، برای مواجه ه با دعاوی بین پیمانکاروکارفرما پرداخته می شود. بطور قطع پیشگیری ازبروز اختلاف بسیار ساده تر و کم هزینه تر از حل اختلاف به وجود آمده است .بنابراین برای برون رفت از این معضلات و کاهش اثرات سوء آن باید واحدی به نام مدیریت دعاوی درکنارمدیریت ایمنی ، مدیریت عوامل محیطی ومدیریت مالی به عنوان یکی از عرصه های دانش مدیریت پروژه اضافه گردد .

کلیدواژه ها

ادعا - انتصاب حکم - شرایط عمومی پیمان - (FIDIC ، ICE ، JCT )

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.