بررسی اشکلات طراحی و اجرایی پیاده روها در معابر کلان شهر مشهد و ارایه راهکار

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF01_0243
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 637
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمن افرین

گروه مهندسی عمران، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

عبدالکریم عباسی دزفولی

گروه مهندسی عمران، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

امید فاتح

گروه مهندسی عمران، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر ایران

چکیده

پیاده روی رایجترین روش جابجایی افراد در داخل شهرهاست، نیازهای اساسی عابرین پیاده در همه جا نادیده گرفته می-شود و برای طراحی صحیح و نگهداری درست مسیرهای پیاده توجه نمیشود. امروزه پیاده روها استانداردهای لازم را ندارند و فضای پیش بینی شده برای عبور با حجم تردد آنان متناسب نیست، عدم احداث پیاده رو استاندارد و مناسب، چیدمان غیر اصولی صندوقهای پست، سطلهای زباله، حتی دپوی مصالح ساختمانی در مسیر پیاده روها، موانع متعددی را بوجود آورده و رفت و آمد عابران را مختل کرده است. از این رو طراحی درست و گسترش آن نه تنها باعث غنی تر شدن زندگی اجتماعی و فرهنگی میشود، تاکید بر مشکلات طراحی و اجرایی، مزایای پیاده روی، اهمیت معابر پیاده، به عنوان یکی از ابزارهای مهم در طراحی و مدیریت شهری بوده، که در این راستا ضمن بررسی مسایل و مشکلات عابرین پیاده و دلایل بوجود آورنده آن )فنی، طراحی، اجرایی( با بررسی و مقایسه و بازدید میدانی از مشکلات طراحی و اجرایی پیاده روها در معابر شهری کلان شهر مشهد و ارایه راهکار انجام شد و با متخصصین و کارشناسان که جامعه آماری پژوهش را تشکیل میدادند مصاحباتی بعمل آمد و پس از بررسی و تحلیل صورت گرفته از تکنیک AHP در محیط نرم افزار Expert choise استفاده شد. یافته های پژوهش برای اشکلات شناسایی شده پیاده روهای کلان شهر مشهد در قالب چهار گروه مسایل فنی و اجرایی پیاده رو، موانع، تاسیسات و سدمعبر بود.

کلیدواژه ها

کلان شهر مشهد، معابر شهری، پیاده رو، عابر پیاده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.