تاثیر استفاده از میکروسیلیس به عنوان ماده جایگزین سیمان بر ویژگی های فیزیکی آجرهای ماسه سیمانی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF01_0008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 531
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید دهقانی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران- گرایش سازه، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

محمدعلی دشتی رحمت آبادی

استادیار گروه مهندسی عمران، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

چکیده

در این پژوهش به بررسی خصوصیات فیزیکی آجرهای ماسه سیمانی از جمله درصد جذب آب، یخبندان، رواداری ابعادی (گونیا بودن و تابیدگی) با در نظر گرفتن درصد های مختلف میکروسیلیس به عنوان ماده جایگزین سیمان به میزان %0، %5، 10 %، 15 %، %20، 25 %، %30 و با چهار مدل عمل آوری(24 و 48 ساعت پس از گیرش اولیه سیمان با آب و بخار) با بهره گیری از استاندارد شماره 7 ملی ایران و شماره 755-2 پرداخته شده است. نمونه های مورد استفاده در آزمایش در سنین 28 روزه برای درصد جذب آب شامل 84 نمونه، برای آزمایش یخبندان 84 نمونه، گونیا بودن 28 نمونه و تابیدگی 28 نمونه به ابعاد آجر است. نتایج آزمایش نشان می دهد که درصد جذب آب تمامی نمونه ها در محدوده مجاز استاندارد مذکور قرار دارد و با افزایش میکروسیلیس درصد جذب آب افزایش می یابد که بیشترین تاثیر مربوط به نمونه با 30 درصد جایگزینی میکروسیلیس و عمل آوری با آب 48 ساعت پس از گیرش اولیه سیمان می باشد. در خصوص آزمایش یخبندان نتایج نشان می دهد که با افزایش میکروسیلیس تا 10 درصد مقاومت در برابر یخبندان نمونه ها در محدوده مجاز و با افزایش بیشتر میکروسیلیس مقاومت در برابر یخبندان به شدت کاهش می یابد. در رابطه با آزمایش رواداری ابعادی نتایج نشان دهنده آنست که تمام نمونه ها در محدوده مجاز قرار دارند. با بررسی کلی نتایج، درصد بهینه جایگزین میکروسیلیس، %10 و عمل آوری با آب در 24 ساعت اولیه پس از گیرش سیمان بهترین نوع عمل آوری می باشد.

کلیدواژه ها

خصوصیات فیزیکی، آجر ماسه سیمانی، میکروسیلیس، عمل آوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.