کاربرد و مقایسه روش های مختلف مرمت و مقاوم سازی بناهای تاریخی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سالانه ملی راهکارهای نوین در مهندسی عمران معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ISCEAU03_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2653
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا فریفته

دانشجو مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

عباس مومن زاده

استادیار گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد،

چکیده

بناهای تاریخی میراثی مهم و شاخص در هر سرزمین و کشوری هستند، ایران نیز کشوری است که به لحاظ در برداشتن یادمان های تاریخی و قدیمی منحصر به فرد بسیار غنی می باشد. از سوی دیگر، بخش بزرگی از کشور ما در مناطق لرزه ای فعال قرار گرفته است[1]، و لذا نگهداری و حفاظت از این میراث فرهنگی نیازمند برنامه ای منسجم و زمان بندی می باشد. از جمله این آثار آرامگاه شاه نعمت االله ولی در استان کرمان است که برای مرمت و مقاوم سازی آن از شبکه فولادی استفاده شده است، برای تحلیل مقاوم سازی این بنا از نرم افزار ANSYS استفاده شده است. از جمله آثار تاریخی دیگر که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است خانه تاریخی دکتر کاشانی در شهر رشت می باشد، که برای مرمت و بازسازی این بنای تاریخی از روش های جایگذاری نزدیک سطح (NSM ) با استفاده از پلیمرهای کامپوزیتی [2] FRP و روش استفاده از بتن سبک گازی استفاده شده است.[3]

کلیدواژه ها

مرمت و مقاوم سازی، شبکه فولادی، NSM، بتن گازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.