نقش نور در روشنایی و کیفیت زندگی شهری و طراحی نورپردازی در امنیت اجتماعی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: USCONF01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1220
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی سید الماسی

استادیار موسسه آ وزش عالی اسوه معاصر تبریز

رعنا ملکی شبیلو

دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

چکیده

وجود نور به عنوان یکی از اصلی ترین عناصر منظر شهری همواره در طراحی های شهری مدنظر بوده در مقاله حاضر سعی شده تا به بررسی نقش نورپردازی شهری در تامین امنیت جامعه و نقش بازدارنده آن از وقوع جرم و جنایت پرداخت شود. طراحی روشنایی شهری و تنها جنبه تزیینی ندارد بلکه عاملی است که باعث ارتقای کیفیت زندگی شهری امروز به لحاظ تامین امنیت و آسودگی شهروندان در محیط می باشد. بخشی از نورپردازی در سیمای امروزه شهرها برای بیان هویت است و نبود نور بخصوص روشنایی طراحی شده در شب عوارض جبران ناپذیری از جمله افزایش حوادث، تصادفات چرای مدارک امنیت اجتماعی را سبب خواهد شد. لذا سعی شده در این مطالعه به بررسی تاثیر نور و روشنایی بر روی انسان از جهات مختلف روحی و تیزی کی که تاثیرگذار بر نحوه عملکرد انسان و جامعه است پرداخته شود. در ادامه تحقیقی پیرامون عوامل موثر بر ایجاد روشنایی مناسب شهری، نیازهای مکان های رایج شهری که افراد مختلف در جامعه به نور انجام گرفته و پیشنهاداتی در این زمینه ارایه شده است. آنچه که اینجا بیشتر مد نظر است امنیت اجتماعی در محیط های پاسخده و نقش بازدارنده روشنایی در مقابل جرم و جنایت در محیط شهری است موضوع اصلی این مقاله است که با مراجعه به منابع مختلف و نتایج آن در شرح کامل مقاله وجود دارد. نکته مهمی که در این میان باید به آن توجه نمود این است که همان طور که روشنایی کم در افزایش جرم و جنایت و تصادفات موثر است افزایش بیش از حد حجم نور نور نیز می تواند کاهش امنیت به دنبال داشته باشد نوبت با بررسی چگونگی کاربرد تکنولوژی به وسیله به کارگیری علم، فناوری و هنر در جهت کارآمدتر نمودن سیستم روشنایی شهر گام های موثری در جهت تامین امنیت کلان شهرها برداریم.

کلیدواژه ها

طراحی نورو روشنایی، امنیت اجتماعی، طراحی روشهای صحیح نورپردازی، آرامش و امنیت شهری واجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.