مطالعه ای بر آسیب پذیری لرزه ای معابر شهری درشهرستان کازرون

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: USCONF01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 516
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا احسان دوست

دانشگاه آزاد اسلامی،واحدکازرون،باشگاه پژوهشگران جوان ونخبگان،کازرون،ایران و موسسه آموزش عالی لیان بوشهر

یاسر آریانپور

استادیارموسسه آموزش عالی لیان،موسسه آموزش عالی لیان – دانشکده مهندسی . بوشهر

چکیده

برنامه ریزی شهری با هدف کاهش آسیب پذیری، ناگزیر از شناخت نحوه و علل آسیب پذیری هر یک از عناصر کالبدی شهر است . در این راستا، آسیب شناسی لرزه ای شبکه ارتباطی و به ویژه معابر شهری، به عنوان یکی از عناصر کالبدی شهر، از اهمیت ویژه ای برخوردار است . مقاله حاضر به روش توصیفی تحلیلی با هدف ارزیابی شبکه معابر شهری در برابر زلزله با - رویکرد مدیریت بحران در محله های جنوبی شهرستان کازرون انجام شده است.برای ارزیابی آسیب پذیری شبکه معابر در محله ی جنوبی شهرستان کازرون، 3 معیار درجه محصوریت،تراکم و ویژگی های ساختمانی انتخاب شدند که معیار تراکم شامل زیر معیار تراکم جمعیتی و تراکم ساختمانی و معیار ویژگی های ساختمانی شامل 5 زیر معیار قدمت بنا،کیفیت بنا،نوع کاربری،سطح اشغال و نوع مصالح می باشد که هریک از این زیرمعیارها،خود نیز دارای چندین زیر معیار هستند که با روش دلفی ارزش گذاری شده است.در نهایت پس از ارزیابی آسیب پذیری معابر در هر زیر معیار،با روش ارزیابی چند معیاره( MCE )در قالب نرم افزار IDRISL ،معیارها هم پوشانی شدند.نتایج نهایی حاکی از آن است که،آسیب پذیری شبکه معابر محدوده ی مورد مطالعه (محله های جنوبی)بیشتر به صورت متوسط،عمدتا زیاد و خیلی زیاد است.آسیب پذیری شبکه معابر در محله فخاران واقع در قسمت شمال شرقی بیشتر به چشم می خورد که در برنامه ریزی ها باید در اولویت قرار بگیرند.

کلیدواژه ها

آسیب پذیری،مدیریت بحران،شبکه معابر شهری،شهرستان کازرون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.