رابطه بین اعتیاد به اینترنت و پرخاشگری در دانشجویان خوابگاهی و غیرخوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دانشجو،جوانان و آسیب های اجتماعی (ایمن سازی و مقابله)
  • کد COI اختصاصی: SYSP01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1020
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نفیسه خدابخشی

کارشناسی روانشناسی بالینی موسسه آموزش عالی حکمت رضوی مشهد

اسما خیر اندیش

کارشناسی روانشناسی بالینی موسسه آموزش عالی حکمت رضوی مشهد

حمیدرضا قنبری

دانشجوی دکتری روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور

جعفر طالبیان شریف

هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

اعتیاد به اینترنت نوعی وابستگی رفتاری به اینترنت محسوب، که در افراد مبتلا ایجاد مشکلات روانی و اجتماعی می کند. در سال های اخیر که استفاده از اینترنت در میان دانشجویان در حال افزایش است. اعتیاد به اینترنت و مشکلات مربوطه به آن به علت دوری از خانواده و تحمل مشکلات احساسی – روانی به تنهایی در دانشجویان خوابگاهی روند رو به رشد دارد. مطالعه ی حاضر برای بررسی میزان اعتیاد به اینترنت در دانشجویان ساکن خوابگاه علوم پزشکی مشهد و مقایسه آن با دانشجویان غیر خوابگاهی شهر مشهد می پردازد و ارتباط آن با پرخاشگری، سن، جنس، تاهل و رشته تحصیلی در رشته های پزشکی مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته های حاصل از این پژوهش با استفاده از دو پرسشنامه آزمون اعتیاد به اینترنت یانگ و آزمون پرخاشگری باس و پری نشان داد که70% دانشجویان به اینترنت اعتیاد نداشته و 7/2626/7% آنان در معرض اعتیاد به اینترنت و تنها 3/3% ازآنها معتاد به اینترنت هستند. در این پژوهش مشخص شد تنها اعتیاد به اینترنت و پرخاشگری دارای ارتباط معنی دار (0/001 = p-value) هستند و با سایر موارد ارتباط معنی داری نداشت. همچنین نتایج نشان داد که پرخاشگری با جنسیت دارای ارتباط معنی داری (0/019 = p-value) است. بنابراین با توجه به این پژوهش و نتایج آن مشخص شد که بین اعتیاد به اینترنت و پرخاشگری و مشکلات رفتاری ارتباط مستقیمی وجود دارد.

کلیدواژه ها

اعتیاد به اینترنت، پرخاشگری، خوابگاه، علوم پزشکی مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.