بررسی اثر آب گوجه فرنگی پس از یک جلسه فعالیت درمانده ساز بر آنزیم های کبدی ورزشکاران
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی علوم ورزشی و تربیت بدنی ایران
- کد COI اختصاصی: SPORTCONF04_139
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2001
نویسندگان
هیات علمی گروه علوم ورزشی دانشگاه سیستان و بلوچستان
دانشجوی کارشناس ارشد علوم ورزشی دانشگاه سیستان و بلوچستان
دانشجوی کارشناس ارشد علوم ورزشی دانشگاه سیستان و بلوچستان
چکیده
هزینه و هدف: هدف از این پژوهش بررسی تاثیر آب گوجه فرنگی بر آنزیم های کبدی ( AST ، ALP ، ALT ) پس از یک وهله فعالیت درمانده ساز در ورزشکار مرد است. روش: تعداد 20 نفر پسر ورزشکار با دامنه سنی 25 - 19 سال انتخاب و به طور تصادفی به 2 گروه مکمل ( 10 نفر ) و گروه دارونما ( 10 نفر) تقسیم شده گروه مکمل روزانه 330 میلی لیتر آب گوجه فرنگی را به مدت 7 روز دریافت کردند. بعد از 7 روز مکمل گیری آزمودنی ها با شدت 70 % حداکثر اکسیژن مصرفی روی تردمیل با شیب 10 % به مدت 45 دقیقه دویدند. 5 میلی لیتر خون قبل از دریافت مکمل، 7 روز پس از دریافت مکمل، بلافاصله و 60 دقیقه پس از فعالیت جهت ارزیابی مقادیر آنزیم های کبدی) AST ، ALP ، ALT ( جمع آوری گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها ابتدا از آزمون کولموگروف اسمیرنوف برای تعیین نرمال بودن داده ها و سپس برای تفسیر شاخص ها در پاسخ به مقادیر قبل از تمرین (درون گروهی) از آزمون t مستقل و برای مقایسه تغییرات بین گروهی داده ها از Repeated Measures در سطح معناداری 05 / 0 ≤p و از نرم افزار Spss16 استفاده گردید. یافته ها : نتایج نشان داد با توجه به آزمون آماری Repeated Measures مقادیر آنزیم های کبدی ( AST ، ALP ، ALT ) در مقایسه بین مراحل مختلف آزمون اختلاف معناداری دارد ( 000 / 0= p). نتیجه گیری : به نظر می رسد مصرف آب گوجه فرنگی به همراه تمرینات ورزشی توانسته نقش حفاظتی خود را به اثبات برساند. از این رو در صورت استفاده صحیح، می توان بعنوان آنتی اکسیدان و مکمل غذایی در برنامه غذایی ورزشکاران گنجانده شده و موجب بهبود عملکرد گردد.کلیدواژه ها
آب گوجه فرنگی، آنزیم های کبدی (ALT، ALP، AST) فعالیت درمانده سازمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.