بررسی تاثیر همزمان تمرینات پلایومتریک و تمرینات پلایومتریک اسنتریک بر توان انفجاری والیبالیست های پسر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی علوم ورزشی و تربیت بدنی ایران
  • کد COI اختصاصی: SPORTCONF04_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 967
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر نوروزی مقدم

فیزیولوژی ورزشی، دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، خراسان شمالی، بجنورد، ایران

علی گلستانی

فیزیولوژی بیومکانیک ورزشی، استادیار و عضو هییت علمی، دانشگاه دولتی بجنورد، دانشکده علوم انسانی، بجنورد، ایران

چکیده

تمرینات پلایومتریک به عنوان یکی از شیوه های تمرینی در ورزش هایی که به توان بالایی نیاز دارند می باشد. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر همزمان دو شیوه تمرینات پلایومتریک و تمرینات ترکیبی پلایومتریک اکسنتریک بر توان انفجاری پسرهای والیبالیست بود تعداد 16 پسر والیبالیست شهرستان اسفراین به صورت تصادفی در دو گروه تجربی تمرینات ترکیبی پلایومتریک اکسنتریک ( با میانگین سنی 7 / 1 ± 17 سال، میانگین قد 1 / 8 ± 187 سانتی متر و میانگین وزن 6 / 10 ± 5 / 69 کیلدو گرم) و تمرینات پلایومتریک ( با میانگین سنی 2 / 1 ± 17 سال میانگین قد 2 / 7 ± 189 سانتی متر و میانگین وزن 5 / 11 ± 67 کیلوگرم) تقسیم شدند. هر دو گروه به مدت 8 هفته 3 روز در هفته براساس برنامه تمرینی تنظیم شده به تمرین پرداختند توان انفجاری با استفاده از آزمون پرش عمودی سارجنت در دوره پیش و پس از دوره تمرینی اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های آماری توصیفی و استنباطی، آزمون t وابسته و آزمون t مستقل، استفاده شد. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که روش های تمرینات ترکیبی پلایومتریک اکسنتریک باعث افزایش معنی دار توان انفجاری والبالیست ها شده است ( 05 / 0< P )، ولی تمرینات پلایومتریدک علیرغم افزایش میانگین در دوره پس آزمون نسبت به پیش آزمون تاثیری بر توان انفجاری والیبالیست ها نداشته است ( 05 / 0< P ). نتایج مقایسه میانگین بین گروه ها با استفاده از آزمون t مستقل، نیز نشان داد که بین دو گروه تمرینی از نظر میزان تاثیرگذاری بر توان انفجاری تفاوتی وجود نداشت ( 05 / 0< P ). به طور کلی با توجه به نتایج تحقیق حاضر به نظر می رسد که برای بهبود وضعیت توان انفجاری والیبالیست ها و کلیه ورزش هایی که به توان انفجاری نیاز دارند، انجام تمرینات همزمان پلایومتریک اکسنتریک بسیار مفید می باشد.

کلیدواژه ها

تمرینات پلایومتریک، تمرینات پلایومتریک، اکسنتریک، توان انفجاری، پرش عمودی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.