اثر کشش ایستا و پویا بر قدرت عضلات اندام تحتانی در کودکان مبتلا به اختلال هماهنگی رشدی و سالم
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی پژوهش های نوین در علوم ورزشی و تربیت بدنی
- کد COI اختصاصی: NRSSPE02_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 875
نویسندگان
دانشجوی ارشد بیومکانیک ورزشی دانشگاه شهید باهنر کرمان
دانشیار گروه بیومکانیک ورزشی دانشگاه شهید باهنر کرمان
استادیار گروه رفتار حرکتی دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
اختلال هماهنگی رشد (DCD) یک اختلال رشد عصبی است که با اختلال در هماهنگی حرکتی و کاهش توانایی انجام فعالیت های دوران کودکی مشخص می شود. لذا کودکان مبتلا به DCD نیاز به توجه ویژه برای دریافت برنامه های حرکتی خود دارند. شواهد متناقضی در مورد اثربخشی کشش ایستا (SS) و پویا (DS) بر میزان قدرت عضلات اندام تحتانی وجود دارد. بنابراین این مطالعه قصد دارد تاثیر کشش پویا و ایستا را به عنوان یکی از روشهای رایج گرم کردن بر قدرت عملکردی عضلات اندام تحتانی در کودکان مبتلا به DCD بررسی نماید.بدین منظور 12 کودک سالم و 12 کودک مبتلا به 10-7 DCDسال بر اساس آزمون سنجش حرکتی کودکان-2 و پرسشنامه اختلال هماهنگی رشدی به شیوه هدفمند انتخاب و وارد مطالعه شدند. با طرح پیش آزمون، پس آزمون در دو گروه و به منظور حذف تاثیر تفاوت های فردی و متغیرهای مداخله گر، آزمودنی ها، یک جلسه کشش های ایستا و 72 ساعت بعد کشش های پویا را انجام دادند. و قدرت عضلات اندام تحتانی با استفاده از دینامومتر دستی (MMT) قبل و بعد از انجام کشش ها اندازه گیری شد. نتایج تحقیق نشان دهنده تفاوت های آشکار در میزان تغییرات قدرت در دوگروه آزمودنی و دو روش کشش ایستا و پویا بود. و همچنین نتایج نشان داد حرکات کششی پویا در مقایسه با ایستا بر خلاف نتایج تحقیقات پیشین روی این گروه از افراد اثر کمتری بر تغییر قدرت عضلات اندام تحتانی دارد و این نتیجه احتمالا به این دلیل است که کودکان مبتلا به DCD در اجرای حرکاتی که نیاز به هماهنگی بیشتری دارند مانند حرکات کششی پویا ضعیف تر عمل میکنند. از آنجایی که نیاز به تمرین های ورزشی و افزایش هماهنگی عصبی عضلانی در این کودکان شدیدا احساس می شود لذا پیشنهاد میشود در برنامه های تمرینی این کودکان در جلسات ابتدایی به منظور گرم کردن و افزایش توان از حرکات کششی ایستا استفاده شود.کلیدواژه ها
اختلال هماهنگی رشدی، کشش پویا و ایستا، اثر حاد تمرینی، قدرت عضلانیمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.